Dolar

32,3630

Euro

34,7861

Altın

2.400,49

Bist

10.208,65

Bandırma'da sahilde ceset bulunmuştu: Batan geminin kaptanına ait olduğu tespit edildi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde geçen ayın sonunda kıyıya vuran cesedin, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'a ait olduğu tespit edildi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-03 10:09:05

Bandırma'da sahilde ceset bulunmuştu: Batan geminin kaptanına ait olduğu tespit edildi

Dutliman Mahallesi sahilinde 28 Mart'ta bulunan cesedin, Karacabey açıklarında batan kargo gemisinin kayıp 3 personelinden birine ait olduğu değerlendirilerek DNA eşleşmesi yapıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan DNA eşleşmesinde cesedin "Batuhan A" adlı kargo gemisinin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'a (69) ait olduğu belirlendi ve Uyanık'ın cenazesi ailesine teslim edildi.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat'ta Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere yola çıkan "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Gemide görevli olan 6 kişilik mürettebattan 3'ünün cesedine daha önce ulaşılmıştı.

İlk olarak aşçı Zeynep Kılınç'ın cesedi bulunmuş, ardından yağcı Hüseyin Tutuk'un cansız bedeni su yüzeyine çıkarılmıştı. Son olarak da "Batuhan A" adlı kargo gemisinin sahibi Murat Altıntaş'a ait ceset, İmralı Adası açıklarında bulunmuştu. Bu son eşleşmeyle gemide kayıp olarak bulunan 3 personelin kimlikleri tespit edilmiş oldu.

Haber Ara