Dolar

32,3710

Euro

34,7807

Altın

2.437,24

Bist

10.082,77

Bakan Göktaş New York'taki Türkevi'nde gurbetçilerle buluştu! ''Burası sizin eviniz''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ABD'deki Türk vatandaşları ile bir araya geldi. Göktaş Türkevi'nde yaptığı konuşmasında, 'Türkevi'nin kapısı sizlere her zaman açık, burası sizin eviniz. Biz de devlet olarak her daim sizin yanınızda olmaya, her türlü desteği vermeye hazırız. Evlatlarımızın geleceği, ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği için her türlü fedakarlığa hazırız' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-11 07:54:32

Bakan Göktaş New York'taki Türkevi'nde gurbetçilerle buluştu! ''Burası sizin eviniz''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, New York'taki Türkevi'nde düzenlenen BM Kadının Statüsü Komisyonu Toplantıları için Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek, "Anadolu'nun sıcaklığı, sevgisi ve muhabbeti burada, ancak aynı zamanda gurbet de var" dedi.

Göktaş, gurbetin anlamını iyi bilen biri olarak büyükelçilik kapılarının vatandaşlara sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Yurt dışında yaşayan vatandaşların aile bağlarının zayıflayabileceğini ve çocuklarını yetiştirmekte zorluklar yaşayabileceğini ifade eden Göktaş, Aile Eğitim Programı'nı 2012'den beri Türkiye'de uyguladıklarını ve benzer bir modeli yurt dışındaki vatandaşlara sunmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Yurt dışındaki vatandaşların hassasiyetlerini takip ettiklerini ve Aile Ataşelikleri aracılığıyla aile politikalarını ve sosyal devlet prensiplerini vatandaşlarla paylaştıklarını vurgulayan Göktaş, 2015'te kurulan Aile Ataşelikleri uygulamasını önümüzdeki dönemde Avrupa ülkeleri ve ABD'de de hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Göktaş, yurt dışında yaşayan vatandaşların başarılarıyla Türkiye'yi güçlendirdiğini ve her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıya Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Türkevi'nin önemine dikkat çekerek Bakan Göktaş'ı ağırladıkları için memnuniyetlerini dile getirdi. Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal da Bakan Göktaş'ın BM'deki katılımının önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin kadın hakları ve toplumsal rolü konusundaki görüş ve tezlerini BM'de dile getirecek olmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Bakan Göktaş'ın katılımcılara hitap ettiği toplantıya TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan ve Başkanvekili Tuba Vural Çokal da katıldı. Göktaş, toplantının ardından First Robotics Competitions'a (FRC) katılan İstanbul Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet etti ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Haber Ara