Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ankara'ya kar ne zaman yağacak 2023? Şubat ayında Ankara'ya kar yağacak mı?

Şubat ayına doğru gidilirken hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü ve kar yağışının ne zaman yağacağı merakla bekleniyor. Ankara ve İstanbul için kar uyarısı geldi.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 09:14:50

Ankara'ya kar ne zaman yağacak 2023? Şubat ayında Ankara'ya kar yağacak mı?

Şubar ayında sıcaklık rekorları kırıldı. Hava sıcaklıkları 20 derece seviylerine çıkarken havanın ne zaman soğuyacağı ve karın ne zaman yağacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Okulların da tatil olmasıyla öğrenciler karın keyfini doyasıya çıkarmak için kar yağışının başlamasını bekliyor. Meteoroloji uzmanlarından Şubat ayında kar yağışı uyarısı geldi. Ankara geçtiğimiz sene Şubat ayında kar yağışlarına sahme olmuştu. Peki Ankara'da Şubat ayında kar yapacak mı? Ankara'ya kar ne zaman yağacak?

2023 Ankara'ya kar ne zaman yağacak?

Ankara'da hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde hissedilir derecede düşecek. İzlanda soğuklarının ülkemizi etkisi altına almasıyla birlikte kar yağışının ilk olarak görüleceği kentlerden birisi Ankara olacak. Ankaralılar önümüzdeki günlerde yoğun kar yağışını yaşayacak. Meteoroloji usmanlarından gelen açıklamaya göre 30 Ocak'ta kar yağışlarının başlaması bekleniyor. Ankara kar yağışının Şubat ayınıda da bir süre devam etmesi bekleniyor

Şubat ayında Ankara'ya kar yağacak mı?

Ankara'da Ocak ayının son günlerinde başlayan yoğun kar yağışının Şubat ayının ilk haftası da devam etmesi bekleniyor. İzlanda üzerinden Türkiye'ye yaklaşan soğuk hava dalgası yurdun pek çok bölgesinde etkisini gösterecek. Ankara'nın yüksek bölgelerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Ankara'da Şubat ayında da kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Şubat ayının ilk günlerinde Ankara'da yoğun kar yağışı görülebilir.

İzlanda soğuk hava dalgası

Sıcak havaların bir süredir etkili olduğu son zamanlarda hava sıcaklıkları İzlanda soğuk hava dalgası ile düşecek. İzlanda üzerinden gelen soğuk hava kütlesi ülkemizde pek çok kentte sıcaklıkların sıfırın altına düşmesine neden olacak.

İzmir'de kar yağacak mı?

Şubat ayının ilk günlerde soğuyan havayla birlikte İzmir'de de yer yer kar yağışı ihtimali ortaya çıktı. Meteorolojş uzmanları "3 Şubat ile 8 Şubat arasında iç Ege dahil hatta İzmir'de de kar yağışı etkili olabilir." yorumunda bulundu.

Haber Ara