Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Anaokulu yardımı 2022 | Anaokulu yardımı ne kadar? Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır? Ana sınıfı yardımı parası kimlere verilir?

Anaokulu yardımı 2022 | Anaokulu yardımı ne kadar? Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır? Ana sınıfı yardımı parası kimlere verilir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık maddi durumu iyi olmayan vatandaşları sevindirecek yeni bir sosyal yardımın hayata geçirileceğini duyurdu. Çocuğunu anaokuluna yazdıran ailelere 'anaokulu yardımı parası' verileceği açıklandı. Peki anaokulu yardımı nasıl alınır, başvuru nereye yapılır?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-10-04 10:55:52

Anaokulu yardımı 2022 | Anaokulu yardımı ne kadar? Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır? Ana sınıfı yardımı parası kimlere verilir?

Anaokulu yardımı 2022 | Türkiye cumhuriyeti sosyal bir devlet olmanın getirdiği sorumluluklar kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Son olarak sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi. Anaokulu yardımı ile çocuklarını anaokuluna gönderecek olan ailelere maddi destek sağlanacak. Alie ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık anaokulu yardımı parasının ilk defa verileceğini açıkladı. Bu açıklamanın arından Anaokulu yardımı ne kadar? Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır? Ana sınıfı yardımı parası kimlere verilir? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.

Alie ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni bir sosyal yardımı hayata geçirileceğini açıkladı. Yanık Anaokulu desteği ödemelerine başlanacağını açıkladı.

Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır?

Anaokulu desteği başvurusu yapılmayacak. Sosyal yardım alan vatandaşlarımız çocuklarını anaokuluna kaydettirmeleri durumunda anaokulu desteği-parası otomatik olarak işlenmiş olacak. Anaokulu yardımı için vatandaşların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek yok.

Anaokulu desteği ödemesi ne zaman?

Bakan Yanık, "Anaokulu desteğini bu ayın ikinci haftasında ödemeye başlayacağız" dedi.

Ana sınıfı yardımı parası kimlere verilir?

Ana sınıfı yardımı maddi durumu yetersiz olan ve sosyal yardım alan vatandaşlarımıza ödenecek.

Anaokulu nedir?

Anaokulu, 36-72 aylık çocukları, hayata ve ilkokula hazırlamak için, yarım gün veya tam gün eğitim veren okul öncesi eğitim kurumu. Resmi ya da özel olarak kurulabilirler. Orman anaokulu türü de bulunur. Ana sınıfı ile anaokulunu birbirine karıştırmamak gerekir. Bu bağlamda anaokulu; tamamen 36-72 aylık çocukların eğitimine göre tasarlanmış ve yapılmış kurumlardır. Bu kurumlarda her şey çocuklara göre düzenlenir. Öğretmenler bu alanda eğitim almış kişilerden ya da geçerli yerlerden sertifika almış eğitimcilerden seçilir. Tam gün ya da yarım gün eğitim verilebilir. Ana sınıfları ise ilkokul bünyesinde açılır ve 48-72 aylık çocuklara yarım gün eğitim verilir. Binanın yapılmasında okul öncesi çocuklarından çok, ilkokul öğrencileri baz alınır. Anaokulunda çocukların sağlıklı beslenmesi için onlara kahvaltı, öğle yemekleri ve atıştırmalıklar verilir.

Anaokulu öncesi'nde çocuklar için oyun özellikle önemlidir, çünkü onlar için oyun hem çalışma hem de çalışma, dünyayı tanımanın bir yolu ve bir eğitim biçimidir.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara