Dolar

32,5230

Euro

34,8416

Altın

2.488,34

Bist

9.538,80

Almanya işçi alımı 2023 | Almanya işçi başvurusu nasıl yapılır? Almanya'ya işçi olarak nasıl gidilir?

Almanya işçi alımı 2023 | Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da işçi açığı 2023 yılında zirve yaptı. Çeşitli sektörlerde çalışacak işçi bulamayan Almanya yurt dışından işçi alımına gideceğini açıkladı. Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşı işçi olarak çalışıyor. Türkiye'den Almanya'ya gitmek isteyenler son çıkan haberlerin ardından Almanya işçi başvurusu nasıl yapılır? Almanya'ya işçi olarak nasıl gidilir? sorularını sıkça sormaya başladı. Peki Almanya hangi meslek grubundan işçiler alacak?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-31 12:23:50

Almanya işçi alımı 2023 | Almanya işçi başvurusu nasıl yapılır? Almanya'ya işçi olarak nasıl gidilir?

Almanya işçi alımı 2023 | Avrupa'nın en büyük dünyanın ise ilk ABD, Çin ve Japonya'nın ardından 4. büyük ekonomisi olan Almanya'da büyük bir iş gücü açığı bulunuyor. Baz iş sektörelerinde çalışacak işçiyi bulamayan Almanya bir kez daha yurt dışından işçi getirmeye karar verdi. Yıllar evvel ülkemizden milyonlarca kişi Almanya'ya işçi statüsünde göç etmiş ve Alman ekonomisinin gelişmesine büyük katkı sağlamıştı. Almanya2nın en çalışkan milleti olarak bilinen Türklere saygı giderek arttı. Almanya'da 2020'den sonra bir kez daha işçi alımı için tartışmalar başladı. İşçi açığının kapatılması için 1,5 milyon işçi alacağını duyuran Almanya'ya nasıl gidileceği ve Almanya işçi başvurusunun nasıl yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Almanya işçi başvurusu nasıl yapılır? Almanya'ya işçi olarak nasıl gidilir?

Almanya işçi alımı 2023

Almanya durgunlaşan ekonomisini canlandırmak için işçi alımına gidecek. Ülke dışından 1.5 milyon işçi alacağını geçtiğimiz sene duyuran Almanya'da kalifiye iş gücü göçünün kolaylaştırılması için oluşturulan nitelikli göçmen stratejisine Bakanlar Kurulu'nun onay verdiği belirtildi.Alman Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile Almanya'ya işçi alımının önü açılmış oldu. Alman ekonomisi için kritik öneme sahip olan bazı sektörelerde nitelikli çalışanların bulunmadığı belirtilirken bu işçilerin ülke dışından alınabielceği belirtildi. Almanya'nın 2023 yılında ve daha soraki süreçlerde 1.5 milyon işçi alımı yapması bekleniyor.

Almanya işçi başvurusu nasıl yapılır?

Almanya'da hizmet sektöründe ciddi bir işçi açığı bulunuyor. Garsonluk, su tesisatçılığı, tır şoförlüğü, marangozluk, hemşirelik ve sağlık sektöründe bütük işçi açığı var. Almanya'da yapılan son araştırmalara göre 230 bin yuva eğitmeni, 300 bin hemşire ve yaşlı- hasta bakıcı açığı var. Almanya'nın önümüdeki süreçte bu işçi açığını kapatması için işçi alımlarına başlaması bekleniyor. Almanya işçi başvurusu için öncelikle Alman Konsolosluğuna başvurular yapılmalıdır.

Almanya'ya işçi olarak nasıl gidilir?

Almanya'ya işçi olarak gitmek için öncelikle vize başvurusu yapmak gerekiyor. Vize başvurusunda yabancı dil bilisi ve mesleki bilgilerinizi belge ile kanıtlamanız sizin avantajınıza olacaktır. İşçi alımı başvurusu için vize başvurusu yapacak olanlar işçi alım yasası kapsamında vize başvuru yapacaktır. Başvurular Alman Konsolosluğu aracılığıyla yapılır. İlk etapta 6 aylık iş arama vizesi alarak başvuru yapmanız gerekiyor.

Almanya işçi alımında pualama sistemi

2023 yılında yapılan açıklamaya göre Almanya gçmen işçi alımlarında puanlama kriterini hayata geçirecek. Buna göer çeşitli ölçülerde puanı yüksek olanlar işçi olarak kabul eilecek. Almanya'nın yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası, aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmelere ek olarak, nitelikli göçmeler için puan sistemini de getiriyor. Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor.

Almanya işçi maaşı ne kadar?

Almanya'da işçilerin aldıkları maaşlar çaışma sürelerine göre değişiyor. Ortalama bir işçi maaşı Almanya'da 3 bin Euro ile 4 bin Euro arasında değişiyor.

Almanya'da asgari ücret ne kadar?

Ülkede saatlik asgari ücret de 12 euroya çıkarılacak. Almanya'da asgari ücret mevcut durumda saatlik 9.60 euro. Daha önce varılan anlaşmaya göreasgari ücretin 2021 yılının ocak ayından itibaren 9,50, 6 ay sonra 9,60, 1 Ocak 2022'de 9,82'ye ve 1 Temmuz 2022'den itibaren 10,45 euro olacağını açıklamıştı.

Almanya'da hangi sektörlerde işçi alacak?

Boyacılar
Ressamlar
Mutfak şefi
Bahçıvan ve bahçe uzmanı
Kasap
Fırıncı
Alçı ustası
Sıvacı
Profesyonel şoförler
Lokantacı
Duvar işçisi
Beton işçisi
Çatı tamircisi/Çatı Ustası
Marangoz
Mozaik işçisi
Berber
Kuaför

Haber Ara