Dolar

42,5127

Euro

49,5465

Altın

5.818,92

Bist

11.007,37

Alevler içinde ilerleyen tır otomobil ve kamyonetle çarpıştı

Samsun'da kimyasal madde ve boya yüklü tırın dorsesi alev aldı, frenleri tutmayan araç 8 kilometre boyunca yanarak ilerledi. Çarpışmaların yaşandığı kazada yangın ağaçlara da sıçradı.

4 Ay Önce Güncellendi

2025-08-17 08:17:25

Alevler içinde ilerleyen tır otomobil ve kamyonetle çarpıştı

Samsun-Ankara kara yolunda kimyasal madde ve boya yüklü bir tırın dorsesi seyir halindeyken alev aldı. Azerbaycan vatandaşı Jamaladdin Mamadov'un kullandığı 77 HR 176 plakalı tırın frenleri tutmayınca araç yaklaşık 8 kilometre boyunca yanarak ilerledi. Yanan dorseden saçılan kimyasal madde ve boyalar yol boyunca alev aldı. Tır, aynı yönde seyreden Çetin Yıldırım yönetimindeki 34 CTN 252 plakalı otomobil ve Bora Ulu idaresindeki 55 KL 812 plakalı kamyonetle çarpıştı. Tırın dorsesinde yanan boyaların sıçradığı kamyonet de alev aldı.

Şarampoldeki demir bariyerlere çarparak durabilen tırın sürücüsü kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı. Olay sırasında tırdan yükselen alevler yol kenarındaki ağaçlara da sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Çetin Yıldırım, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, araçlarda ve yol kenarındaki ağaçlık alanda çıkan yangını kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle Samsun-Ankara kara yolunda ulaşım yaklaşık 2 saat durdu. Ekiplerin çalışmasının ardından trafik kontrollü olarak yeniden sağlandı. Yolda yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu ve bu görüntüler dronla kaydedildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

ASELSAN'ın imha senaryosu: GÖKSUR'un görüntüleri paylaşıldı

Haber Ara