Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ailesiyle yaşayan çocuklar ve öğrenciler 0.69 faizli konut kedisine başvurabilir mi? (18 yaşından küçük)

Ailesiyle yaşayan çocuklar ve öğrenciler 0.69 faizli konut kedisine başvurabilir mi? Son zamanlarda konut fiyatlarının yükselmesi ve konut kedilerine ulaşımın güçleşmesi nedeniyle ev sahibi olmak isteyenler bu hayallerini ertelemek zorunda kalmıştı. Evi olmayanlar için yeni bir kampanya hayata geçirildi. Buna göre 0.69 faizli konut kredisi ile ilk 3 yıl hazine destekli ödeme planıyla vatandaşlar uygun şartlarda ev satın alabilecek. Peki 18 yaşından küçükler 0.69 faizli konut kredisine başvurabilir mi? Anne ve babasıyla yaşayan öğrenciler Yeni Evim konut kampanyasıyla 0.69 faizli kredi çekebilir mi?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-05 15:13:05

Ailesiyle yaşayan çocuklar ve öğrenciler 0.69 faizli konut kedisine başvurabilir mi? (18 yaşından küçük)

Cumhuriyet tarihinin ne büyük sosyal konut projesi geçtiğimiz aylarda duyurulmuş ve başvurular tamamlanmıştı. TOKİ sosyal konut projesinde kura çekilişleri devam ederken ev sahibi olmak isteyenleri sevindiren bir hamle daha geldi. Düşük faiz ve uygun ödeme imkanıyla evi olmayanlar ev alabilecek. Anne ve babaıyla yaşayan 18 yaşından küçük öğrenciler 0.69 faizli konut kredine başvurabilir mi?

Ailesiyle yaşayan çocuklar ve öğrenciler 0.69 faizli konut kedisine başvurabilir mi?

Yeni Evim konut kredisi kampanyasına ilişkin detayları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. Açıklamalara göre bu kampanya evi olmayanlar için geçerli olacak. Nebati açıklamasında "Yeni Evim Programı çerçevesinde bankalar ve katılım finans kurumları tarafından sağlanacak finansman tutarlarının 1. Bölge olan İstanbul'da en çok 5 milyon lira, 2. Bölge'deki illerde en çok 3 milyon lira, 3. Bölge'deki iller için ise en çok 2 milyon lira olduğunu belirtti. Kampanya için öncelikle ev sahibi olmamak gerekiyor. Daha sonra 18 yaşından büyük ve çalışıyor olmak gerekiyor. Öğrenciler ve çalışmayan bireyler için konut kredisi çekilemiyor.

0.69 faizli konut kedisini 18 yşından küçükler çekebilir mi?

Bankalar tarafından kredi verilmeye uygun olan 18 yaşından büyük çalışanlar konut kredisine başvurabilir. Konut kredisi için TC vatandaşı da olmak gerekiyor.

Eşinin üzerine evi olanlar 0.69 faizli konut kredisine başvurabilir mi?

Eşlerden birinin üzerinde konut varsa yararlanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev varsa bile başvuruda bulunabilecek.

2. el ev için 0.69 faizli kredi çeklir mi?

Kampanyada sıfır evler olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğü'nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği'ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacaklar.

Eşinin üzerine (Karısının ve kocasının) ev olan 0.69 faizli konut kredisine başvurabilir mi?
0.69 faiz ile kredi yapılandırması yapabilir mi? (Daha önce konut kredisi çekenler)
TOKİ sosyal konuta başvuranlar 0.69 faizli Yeni Evim kredisine başvurabilir mi?

Haber Ara