Dolar

32,5451

Euro

34,9313

Altın

2.420,71

Bist

9.722,09

2022 memur maaşı ne kadar oldu? Memurlara yüzde kaç zam yapılacak? Öğretmen-Polis 2022 kümülatif zam ne kadar?

2022 memur maaşı ne kadar oldu? Memurlara yüzde kaç zam yapılacak? Öğretmen-Polis 2022 kümülatif zam ne kadar? sorusu şu sıralar pek çok kişi tarafından soruluyordu. Milyonlarca memuru ve emekliyi ilgilendiren zam oranında flaş gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada 'Kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.' denildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-06 16:59:56

2022 memur maaşı ne kadar oldu? Memurlara yüzde kaç zam yapılacak? Öğretmen-Polis 2022 kümülatif zam ne kadar?

2022 memur maaşı ne kadar oldu? Memurlara yüzde kaç zam yapılacak? Öğretmen-Polis 2022 kümülatif zam ne kadar? sorusu şu sıralar pek çok kişi tarafından soruluyordu. Milyonlarca memuru ve emekliyi ilgilendiren zam oranında yeni gelişmeler yaşandı. İşte memur 2022 zamlı maaşlarında son gelişmeler...

Milyonlarca memur ve memur emeklilerini ilgilendiren zam oranı belli oldu. 2022'de memurlar ve memur emeklileri ne kadar maaş alacaklarını merak ediyordu. Zamlı maaşlar konusunda yeni gelişmeler yaşandı ve 2022 memur zamları belli oldu. Peki 2022 memur maaşı ne kadar oldu? Memurlara yüzde kaç zam yapılacak? Öğretmen-Polis 2022 kümülatif zam ne kadar? 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı hatırlatıldı.

2022 memur maaşı ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz."Memur nedir?

Memur, devlet hizmetinde aylıkla çalışan kimse, görevli. Bir işle görevlendirilmiş olan, yükümlü. Arapça emir veya emr kökünden gelmekte olup emredilen anlamında mastar isimdir.

 

Haber Ara