Dolar

34,9473

Euro

36,7212

Altın

2.977,61

Bist

10.125,46

20 Nisan Güneş tutulması Türkiye'de olacak mı? Güneş tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye'den izlenecek mi?

Dünyanın en görkemli doğa olaylarından birisi 20 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek. Hibrit güneş tutulması olarak adlandırılan bu tutulma türü oldukça nadir görülüyor. 20 Nisan'da gerçekleşecek olan hibrit güneş tutulmasının bir sonraki 5 Kasım 2031'de yaşanacak. Peki 20 Nisan Güneş tutulması Türkiye'de olacak mı? Güneş tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye'den izlenecek mi?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-04-18 16:01:58

20 Nisan Güneş tutulması Türkiye'de olacak mı? Güneş tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye'den izlenecek mi?

Tarih öncesi dönemlerden bu yana üzerine en fazla yorum yapılan ve analam yüklenen doğa olaylarının başında güneş tutulması geliyor. Güneş tutulmasının nadir olarak karşımıza çıkan türü Hibrit tutulma 20 Nisan günü yaşanacak. Güneş tutulmasını izlemek isteyenler "20 Nisan Güneş tutulası Türkiye'de olacak mı? Güneş tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye'den izlenecek mi?" sorularına yanıt aramaya başladı. Uzmanlardan bu sorulara yanıt geldi.

20 Nisan Güneş tutulması Türkiye'de olacak mı?

20 Nisan'da gerçekleşecek olan hibrit güneş tutulması sadece Güney Yarımküre'de belirli alanlarda görülebielcek. Perşembe günü Ay, Güneş'i yaklaşık 76 saniye boyunca tamamen kapatacak. Hibrit güneş tutulması özelliği bakımından nadir olarak karşımıza çıkan tutulma türüdür. 20 Nisan'da güneş tutulması Batı Avustralya, Timor Leste ve Batı Papua'da izlenebielcek. 8 Nisan 2024'te Kuzey Amerika'da tam Güneş tutulması yaşanacak.

Güneş tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye'den izlenecek mi?

Güneş tutulması ülkemizden izlenemeyecek. NASA gibi gökyüzü olaylarını inceleyen kurumlarddan 20 Nisan'da güneş tutulmasına dair canlı yayın yapılacak.

Hibrit Güneş tutulması nedir?

Hibrit Güneş tutulması tam güneş tutulmasından oldukça nadir görülür. Hibrit tutulmada tutulmanın Dünya yüzeyinin bazı bölgelerinde tam, bazı bölgelerinde halkalı olarak görülür. Hibrit tutulma lk başladığı zaman genellikle halkalı tutulma şeklinde görülür. Daha sonra Ay tamamen Güneş'in önüne geçer ve tam tutulmaya dönüşür. En son yine halkalı tutulma olarak tamamlanır. Hibrit tutulma ise en kısa tanımı ile halkalı tutulma ve tam tutulmanın birleşimidir. Halkalı güneş tutulmasında ise, Ay yine Güneş ile Dünya arasına girer ancak Güneş'i tamamen örtmez. Böylece Güneş, Ay'ın etrafında ateş çemberi adı da verilen bir halka gibi gözükür.

 

Haber Ara