Gelinim Mutfakta'nın 4 Haziran Perşembe bölümünde günün lezzetli tarifi belli oldu: Bol Malzemeli Silindir Börek! 7'den 70'e herkesin sevdiği bu tarifi sizler için derledik.
BOL MALZEMELİ SİLİNDİR BÖREK MALZEMELERİ
İç Harç İçin:
- 4 adet yufka
- 200 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
- 1 adet büyük patates (haşlanmış)
- 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
BOL MALZEMELİ SİLİNDİR BÖREK NASIL YAPILIR?
Önce iç harcı hazırlayın. Beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peynirini, haşlanmış ve ezilmiş patatesi, maydanozu ve doğranmış biberleri bir kapta iyice karıştırın.
Bunun yanı sıra sos için süt, sıvı yağ ve yumurta akını çırparak homojen bir karışım elde edin.
İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine sos sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip tekrar soslayın. Dolayısıyla yufkalar iyice nemlenmiş olacak ve börek yumuşak çıkacak.
Soslanmış yufkaları 8 eşit üçgen parçaya kesin. Her parçanın geniş kısmına iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız börekleri tepsiye aralıklı olarak dizin.
Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!