Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye Mülteci Kampı'nda ailesiyle birlikte yerinden edilen 45 günlük Neda İbrahim Zeyd, bölgedeki ağır insani koşullar nedeniyle hayatını kaybetti.
DEDE ZEYD: “EN TEMEL YAŞAM KOŞULLARINDAN YOKSUNUZ”

Bebeğin dedesi, Neda'nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, çadırlarda yaşamın en temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu belirtti. Dede Zeyd, “Neda, insani durumun kötüleşmesi ve çadırlarda yaşamın en temel yaşam koşullarından yoksun olması nedeniyle hayatını kaybetti” dedi.
1000 GÜNDÜR HEPİMİZ ÇOK ZALİM BİR ÖLÜME TERK EDİLDİK

Bebek maması eksikliği gibi temel insani gıdalardan da yoksun olduklarını belirten Dede Zeyd, “Aşırı sıcaklar, yetersiz beslenme ve yenidoğan bakımında gerekli temel malzemelerin bulunmaması da ölümüne yol açtı. 1000 gündür hepimiz çok zalim bir ölüme terk edildik.”
AİLE İSRAİL SOYKIRIMINDAN KAÇMIŞTI
Edinilen bilgiye göre, Neda İbrahim Zeyd'in ailesi İsrail soykırımından kaçarak Cebaliye Mülteci Kampı'na sığınmıştı. Aile, bölgede devam eden ablukanın gölgesinde su, gıda, ilaç ve bebek bakım malzemelerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşıyordu.
Kaynak: TİMETÜRK