Gazze Sivil Savunması'ndan Timetürk’e yapılan açıklamada, Gazze şehrinin batısında çöken binanın enkazı altında kalan yaklaşık 100 kişinin akıbetinin bilinmediği duyuruldu.
SİVİL SAVUNMA: ENKAZ ALTINDA 100 KİŞİ OLABİLİR

Yetkililer, enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının ilkel imkanlarla sürdüğünü belirtti.
2000 BİNA İÇİN YIKILMA UYARISI

Sivil Savunma, Gazze Şeridi genelinde savaşta hasar alan ve tehlike arz eden yaklaşık 2 bin binanın daha çökme riski taşıdığı uyarısında bulundu.
"EKİPMAN GÖNDERİN" ÇAĞRISI

Sivil Savunma, uluslararası topluma acil çağrı yaparak, enkaz altındakileri çıkarmak için gerekli iş makineleri ve ekipmanların sağlanmasını istedi.
Timetürk’e yapılan açıklamada, "Gazze bir felaketle uyudu ve daha da büyük bir felaketle uyandı" ifadesi kullanıldı.
BARINAK YOKLUĞUNDAN GERİ DÖNMÜŞLERDİ

Çöken 6 katlı binanın savaş sırasında birden fazla kez bombalandığı ve çevresinde oluşturulan ateş çemberleri nedeniyle temellerinin zayıfladığı öğrenildi.

Binanın, çoğunluğu kadın ve çocuk olan onlarca kişiye ev sahipliği yaptığı, sivillerin çadırlardaki zorlu koşullar ve barınak kıtlığı nedeniyle hasarlı olmasına rağmen binaya geri dönmek zorunda kaldığı bildirildi.
Kaynak: TİMETÜRK