$

Dolar

47,1862

Euro

54,0536

£

Sterlin

63,6370

Frank

58,5111

Gram Altın

6.092,2100

Bitcoin

3.023.305

$

Dolar

47,1862

Euro

54,0536

£

Sterlin

63,6370

Frank

58,5111

Gram Altın

6.092,2100

Bitcoin

3.023.305

POLİTİKA

Fidan: İran-ABD mutabakat zaptına geri dönülmeli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar TV'ye konuştu. Fidan, İran-ABD gerilimi için Pakistan ve Katar katkısıyla oluşturulan mutabakata dönülmesi gerektiğini söyledi.

19.07.2026 - 18:08
Dursun Ali Bulut
Fidan: İran-ABD mutabakat zaptına geri dönülmeli
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan diplomatik görüşmeleri kapsamında bulundağu Katar'da İran ve ABD müzakeresine ilişkin açıklamalar yaptı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar TV'ye yaptığı açıklamada İran-ABD gerilimine ilişkin "Dileğimiz bir an önce anlaşmaya dönülmesi. Pakistan'ın arabuluculuğuyla, Katar'ın yoğun katkılarıyla ve Türkiye'nin de katkılarıyla bir mutabakat zaptı oluşturulmuştu. Tekrar buna dönülmesi lazım" dedi.

FİDAN'DAN TÜRKİYE-KATAR İLİŞKİLERİ VURGUSU

Fidan, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin temelinin merhum Emir Şeyh Hamad bin Khalifa Al Thani ve Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde atıldığını belirterek, merhum Emir için taziye dileklerini iletti. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin 2013'ten bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgede yapıcı rol oynadığını söyledi.

Fidan, "Türkiye-Katar iş birliğinin Lübnan'dan Afganistan'a, Sudan'dan Gazze ve İran meselesine kadar ortaya koyduğu mümtaz örnek, artık bölgede takdir ediliyor" ifadesini kullandı.

"BÖLGEDE REKABET DEĞİL, İŞ BİRLİĞİ GEREK"

Bölgede yapıcı iş birliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Fidan, Körfez ülkelerinin kalkınma yolunda dünya standartlarında devletler ve şehirler oluşturduğunu kaydetti.

İRAN-ABD KRİZİNDE YAKIN KOORDİNASYON

Yaşanan savaş krizinin bölge ekonomisini etkilediğini ve altyapılara saldırılar olduğunu belirten Fidan şunları söyledi: "Pakistan'ın arabuluculuğu, Katar ve Türkiye'nin katkılarıyla bir mutabakat zaptı oluşturulmuştu ama uzaklaştık. Bugün Katar Emiri ve Başbakanı ile bu krizi görüştüm. Katar, krizin çözümü için bütün kanalları kullanarak elinden geleni yapıyor. Türkiye de Katar'la yakın koordinasyon içinde. Hem Katar'ın hem bölgenin güvenliği ve istikrarı Türkiye'nin de çıkarınadır. İslam dünyasındaki ülkelerle beraber çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: İHA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın