$

Dolar

45,6328

Euro

53,1760

£

Sterlin

61,0425

Frank

58,0348

Gram Altın

6.647,9200

Bitcoin

3.594.737

$

Dolar

45,6328

Euro

53,1760

£

Sterlin

61,0425

Frank

58,0348

Gram Altın

6.647,9200

Bitcoin

3.594.737

Türkiye

Engelsiz Öğrenciler “Şirinler” Oyunu ile Sahne Aldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda, Engelsiz Sanat Akademisi öğrencileri “Şirinler” tiyatro oyununu sahneledi.

15.05.2026 - 22:37
Cumali Dalkılıç
Engelsiz Öğrenciler “Şirinler” Oyunu ile Sahne Aldı
Fotoğraf: Arşiv

Zeytinburnu’nda bulunan Fişekhane Ana Sahne’de gerçekleştirilen programa; İstanbul Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, AK Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyyup Yıldız, tiyatro oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelsiz Sanat Akademisi’nde eğitim alan özel öğrenciler tarafından sahnelenen oyun, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin performansı salondaki vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda, engelli bireylerin sosyal hayata katılımı, sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri ve toplumda farkındalığın artırılması hedeflendi.

Programda konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Engelliler Haftası’nın yalnızca belirli günlerle sınırlı görülmemesi gerektiğini belirterek, “Aslında her gün engelliler günü. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, onların sosyal hayatın içinde daha güçlü yer almalarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Başkan Bahadır, geçmiş yıllarda engelli bireylerin sosyal hayata katılımında önemli eksiklikler bulunduğunu ifade ederek, yerel yönetimlerin bu alanda büyük sorumluluk taşıdığını vurguladı. Bahadır, “Yıllar önce engelli kardeşlerimiz çoğu zaman evlerinden çıkamıyordu. Sokaklar, kaldırımlar, ulaşım araçları, ibadethaneler yeterince planlanamıyordu. Hamdolsun bugün artık her alanda engelli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bahçelievler Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik hizmetlerine de değinen Başkan Bahadır, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde refakatçi hizmeti sunduklarını belirtti. Bahadır, bir vatandaşın kendisine, “Başkanım pazara çıkarken çocuğumu bırakacağım yer yok” dediğini aktararak, bu ihtiyaca kayıtsız kalmadıklarını söyledi.

Başkan Bahadır, “Biz gönül belediyeciliği yapıyoruz. Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir ancak biz Türkiye Cumhuriyeti olarak her vatandaşımıza eşit davranmakla yükümlüyüz. Engelli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Engelli bireylerin sporla, sanatla ve sosyal yaşamla daha fazla buluşması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Bahadır, belediye olarak engelli bireylere birçok farklı branşta spor imkânı sunduklarını ifade etti. Bahçelievler Belediyesi’nin Engelsiz Sanat Akademisi, Engelsiz Yaşam Merkezi, refakatçi hizmeti, asansörlü engelli araçları, Görme Engelliler Kütüphanesi, BahBerber, evde sağlık, evde bakım ve spor kursları gibi pek çok hizmetle engelli bireylerin yanında olduğu belirtildi.

Program, Engelsiz Sanat Akademisi öğrencilerinin sahnelediği “Şirinler” tiyatro oyununun ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın