Dolar

32,5762

Euro

34,9963

Altın

2.463,44

Bist

9.886,96

Yurtdışı İş İmkanları

Sürekli olarak globalleşen ve her geçen gün birbirine daha da kenetlenen dünyada insanlar daha iyi ve farklı iş imkanları için, yurtdışı iş ve yurtdışı çalışma konusunda adımlar atıyor, yurtdışı iş olanaklarını değerlendirmek istiyorlar.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 14:38:50

Yurtdışı İş İmkanları

Türkiye'deki ekonomi ve iş ortamında aradığını bulamayan vatandaşlar yeni iş ve çalışma olanaklarını yurtdışında arıyorlar. Türkiye'de istediği işe ulaşamayan veya aldığı ücretlerden memnun kalmayanlar yurtdışında iş bakmaya başlıyor, yurtdışı iş imkanları, iş ve çalışma olanaklarını değerlendirmek istiyorlar.

Yurtdışında Çalışma ve Yurtdışı İş İmkanları

Günümüzde yurtdışında, gerek yurtdışında çok farklı sektörlerde iş yapan Türk firmalarda gerekse yabancı şirketlerde iş imkanları ve iş olanaklarından yararlanmak mümkün oluyor. Dünya üzerinde sayısız ülkede ve farklı coğrafyalarda hali hazırda çalışan on binlerce Türk vatandaş mevut ve bunlara her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor.

Günümüzde yurtdışında birçok ülkede farklı işlere imza atan birçok Türk firma mevcut. Söz konusu firmaların büyük çoğunluğu inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor ve bahsi geçen ülkelerde tesisler, barajlar, santraller gibi çok büyük projeler üstleniyorlar. Bu firmalar faaliyet gösterdikleri ve iş yaptıkları ülkelerde çalıştırmak üzere Türkiye'den çok sayıda yurtdışı işçi ve eleman alımı da gerçekleştirerek yurtdışında istihdam konusunda önemli destek sağlıyorlar.

Yurt dışında özellikle Libya, Rusya, Romanya, Katar, Cezayir, Afganistan, Irak ve Türk Cumhuriyetleri, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere büyük ve önemli inşaat ve alt yapı projeleri üstlenen Türk firmaları on binlerce kişiye iş sağlıyor, yurtdışı istihdam yaratıyorlar. İnşaat sektörü dışında yurtdışında çok farklı sektörlerde iş yapan Türk şirketler de mevcut. Söz konusu bu şirketler gıda sektöründen, üretime, enerjiden, otelciliğe, restoran işletmeciliğinden tekstile kadar yurtdışında çalışmak isteyenler için pek çok alanda yurtdışı iş imkanları sunuyorlar. Diğer yandan günümüzde yurtdışında çalışma ve iş olanakları konusunda yabancı şirketlerinde iş imkanlarından yararlanmak mümkün.

Yurtdışında İş Yapan Türk Şirketler

Günümüzde Türk şirketler sadece yurtiçinde değil, yurtdışında dünya üzerinde çok farklı coğrafyalarda, çok sayıda ülkede çok farklı sektörlerde önemli işlere ve projelere imza atıyorlar. Türk firmalar Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Amerika'ya kadar her kıtada sayısız ülkede inşaat sektöründe, enerji sektöründe, gıdadan, otelciliğe, tekstilden, liman işletmeciliğine kadar farklı sektörlerde iş yapmaya devam ederken, her yıl onlarca projeyi tamamlayarak teslim ediyorlar.

Yurtdışı iş yapan Türk firmaların en fazla iş yaptığı ülkeler arasında Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Katar, Libya, Suudi Arabistan, Romanya, Cezayir gibi ülkeler yer alıyor. Türk şirketlerin yurtdışında en fazla iş yaptığı sektörlerin başında ise inşaat sektörü geliyor. Türk inşaat firmaları ve yapı şirketleri her yıl yurtdışında çok farklı ve büyük ölçekli inşaat işlerine ve projelerine imza atıyor. Söz konusu projelerini bazılarını kendileri işletmeye devam ederken bazılarını da tamamlayarak teslim ediyor.

Yurtdışı İşçi Maaşları ve Ücretler

Yurtdışında çalışmak, yurtdışı iş imkanları ve iş olanaklarını değerlendirmek isteyenleri bu noktada en fazla cezbeden konuların başında yurtdışında kazanabilecekleri para geliyor. Yurtdışında çalışarak hem döviz kazanmak hem de para biriktirmek isteyen kişiler bu doğrultuda yurtdışında farklı ülkelerdeki iş imkanlarını araştırıyorlar. Yurtdışında çalışanların maaşları pek çok farklı kritere göre farklılık gösterirken, tecrübeli, deneyimli ve belirli bir meslek sahibi olanların maaşları ve kazanabilecekleri miktarlar ile tecrübesiz ve belirli bir mesleği olmayan çalışanların kazanabilecekleri miktarlar farklı olabiliyor. Bu noktada insaatelemani.com üzerinde gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Yurtdışı işler noktasında ücretler ve maaşlar ülkeden ülkeye, şehirden şehre, sektörden sektöre, şirketten şirkete ve deneyime göre çok geniş bir kriterler çerçevesinde farklılık gösteriyor. Bu nedenle her mesleğe özgü ücret ve maaşlar konusunda net bir rakam vermek oldukça zor. Ancak günümüzde yurtdışı iş imkanları ve iş olanakları kapsamında çalışan ücretleri genel olarak 1500 ila 2000 dolar arasında değişmekle tecrübe ve deneyim isteyen iş ve pozisyonlarda 3000 dolara kadar çıkabiliyor. Kaynak: insaatelemani.com

Haber Ara