Dolar

32,1786

Euro

34,7287

Altın

2.445,62

Bist

10.218,58

Yeni kapı aralanıyor! Türkiye geleceğin petrolü için rotayı BAE'ye kırdı

Türkiye, enerjide kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla uluslararası ilişkilerine önem veriyor. Bu çerçevede, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yapılan stratejik ortaklık anlaşması, yenilenebilir enerji, yeşil hidrojen, nükleer enerji gibi birçok alanda ortak projelerin geliştirilmesine olanak tanıyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-02-01 13:22:54

Yeni kapı aralanıyor! Türkiye geleceğin petrolü için rotayı BAE'ye kırdı

Türkiye, enerjide kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla uluslararası ilişkilerine önem veriyor. Bu çerçevede, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yapılan stratejik ortaklık anlaşması, yenilenebilir enerji, yeşil hidrojen, nükleer enerji gibi birçok alanda ortak projelerin geliştirilmesine olanak tanıyor. Geçen yıl imzalanan bu anlaşma kapsamında, Türkiye'nin 2053'te karbon nötr olma ve enerjide dışa bağımlılığı azaltma hedefleri doğrultusunda, BAE ile işbirliği yapması planlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BAE Yatırım Bakanı Muhammed Hasan es-Suveydi ile yaptığı görüşmede, enerji anlaşmalarının somutlaştırılması için teknik çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki aylarda somut bir anlaşma hedeflendiğini belirtti. Bayraktar ayrıca, 6 bin 500 megavatlık yenilenebilir enerji portföyüne sahip olduklarını ve bu projelerle bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Körfez Çalışmaları Koordinatörü Gökhan Ereli, Türkiye ve BAE arasındaki enerji ilişkilerinin yeni teknolojilerin geliştirilmesine olanak sağlayacağını vurgulayarak, bu işbirliğinin her iki ülkenin enerji kaynaklarını çeşitlendirme ve yenilenebilir enerji alanında küresel çabalara katkıda bulunma hedefleriyle uyumlu olduğunu söyledi. Ereli ayrıca, Türkiye'nin BAE ile yenilenebilir enerji projelerine katılımının, ülkenin enerji kapasitesini artırması ve daha sürdürülebilir bir enerji ortamına doğru ilerlemesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Haber Ara