Dolar

32,2152

Euro

34,6900

Altın

2.385,52

Bist

10.276,88

Yeni Evim kampanyası ile alınan ev kiraya verilir mi?

Yeni Evim kampanyası ile alınan ev kiraya verilir mi? sorusu şu sıralar pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelir grubu için hayata geçirilen yeni konut kedisi kampanyasının detaylarını duyurdu. Buna göre ilk defa ev sahibi olmak isteyenler 0.69 faiz oranıyla kredi kullanabilecek. Krediler sıfır evler için kullanabilecek. Yeni Evim konut kredisi ile ev alanlar aldığı evi kiraya verebilir mi?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-04 11:02:00

Yeni Evim kampanyası ile alınan ev kiraya verilir mi?

Merakla beklenen konut kampanyasının detayları belli oldu. Bakan Kurum ve Bakan Nebati ev sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren açıklamayı yaptı. Kampanyanın adı Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim oldu. Yeni Evim kampanyasına göre evi olmayanlar 0.69 kredi faiz oranlarından yararlanabilecek. Alınan evler ise 5 yıl boyunca satılamayacak. Yeni Evim kampanyası ile ev almak isteyenler ise alınan evin kiraya verilip verilmeyeceğini merak ediyor.

Yeni Evim kampanyası ile alınan ev kiraya verilir mi?

Orta gelirliye yönelik konut kampanyasının detayları netleşti. Hane Halkı gelirine göre Hazine Taksit Desteği sağlanacak. Konut almak isteyenlerin üzerine konutu olmaması ve 1 yıl içinde konut satışı yapmamış olmak gerekiyor. Azami 15 yıl vade ve 0,69 faiz oranı olacak. Yeni Evim kampanyası ile ev alanlar ancak ailesinin yanında oturanlar evini kiraya verebilecek. Ancak bu kampanyanın bir ticari kampanya olmadığı ev sahibi olmak isteyenlerin hayalini gerçekleştirmek üzere hayata geçirilen bir kampanya olduğunu belirtmekte fayda var.

Yeni Evim kampanyası kredi faiz oranları ne kadar, 2. el ev için başvuru yapılır mı?

Haber Ara