Dolar

32,6224

Euro

34,7207

Altın

2.520,22

Bist

9.524,59

Yemek kartı alan işçilere kötü haber!

İşveren tarafından çalışanlara verilen yemek kartları yemek dışında başka alışverişler için kullanılamayacak.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-14 10:41:36

Yemek kartı alan işçilere kötü haber!

1 Aralık itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, yemek kartları artık market alışverişinde kullanılamayacak. Hürriyet yazarı Noyan Doğan düzenlemenin detaylarına köşesinde yer verdi.

Düzenlemeye göre, işyerinde yemek hizmeti veriliyorsa yemek bedelleri sigorta primine esas kazanca dahil edilmeyecek.

İşyeri yemek hizmetini bir şirket aracılığı ile sağlıyorsa, anlaştığı şirkete fatura karşılığı yapılan yemek bedeli ödemesi prim esas kazanca dahil edilmeyecek.

İşveren, yemek hizmeti için restoran gibi işyeri dışında bir yerle anlaşır ve çalışan da günlük yemek hizmetini bu yerlerden alırsa; işverenin yapacağı günlük ödemenin 51 lirası için vergi istisnası uygulanacak. Eğer ödenen tutar günlük 51 liranın üzerindeyse, aşan tutar kadarı vergilendirilecek.

İşveren, yemek bedelini çalışana nakit olarak öderse; günlük asgari ücretin yüzde 23.65'i, yani bugün için günlük 51 lira, prime esas kazanca dahil edilmeyecek.

İşveren, işyeri dışında yemek vermesi durumunda, bunu yemek kuponu, yemek kartı, yemek çeki gibi ödeme sistemleri ile verebilecek. Yeni düzenleme kapsamında yemek kuponu, yemek kartı, yemek çeklerine yüklenen yemek bedellerinin sadece yemek yenilmesi için kullanılması gerekiyor.

Haber Ara