Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

''Yarısı Bizden Kampanyası''nda ilk temel atıldı: İstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara toplam 1,5 milyon lira destek sağlanan 'Yarısı Bizden Kampanyası'nın Üsküdar Salacak'ta başladığını bildirdi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-25 14:04:32

''Yarısı Bizden Kampanyası''nda ilk temel atıldı: İstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlattığı kampanya çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un kentsel dönüşümü için belirlediği yol haritasıyla, olası Marmara depremi riskine karşı İstanbul'un afetlere dayanıklı hale getirilmesi hedefleniyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında devletin 1,5 milyon liralık destek verdiği evlerin inşası, Üsküdar'ın Salacak Mahallesi'nde başladı. Yarısı Bizden Kampanyası'na başvuran ve onaylanan Şüküre Başkan, Hayrullah Başkan ve Mesut Uçar, devletin sağladığı hibe, kredi ve tahliye desteği ile binalarının temelini attı ve inşaata başladı.

Salacak Mahallesi'nde yaşayan Hayrullah Başkan, binalarının eski ve çürümeye başladığını belirterek, kampanyaya başvurduklarında hemen kabul edildiklerini ve İstanbul'da ilk desteği alanlar arasında olduklarını dile getirdi. Aynı mahallede uzun yıllardır yaşayan Mesut Uçar da kampanyadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, artık içlerinin rahatladığını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yarısı Bizden Kampanyası çerçevesinde İstanbul'da ilk evlerin temellerinin atıldığını ve inşaatların hızla ilerlediğini bildirdi. Özhaseki, İstanbul'un güvenli hale getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve vatandaşların yanında olduklarını vurguladı.

Haber Ara