Dolar

32,2913

Euro

34,8179

Altın

2.411,57

Bist

10.267,09

Vakıf katılım dijitalleşerek büyüyor

Vakıfların paylaşım kültürünü kamunun gücüyle birleştirerek katılım finans dünyasına yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, dijital vizyonu ve yenilikleri ile dikkat çekiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-25 12:18:14

Vakıf katılım dijitalleşerek büyüyor

Sosyal adalet ve ekonomik büyümeyi desteklemeyi temel felsefeleri arasında kabul eden Vakıf Katılım, dijital hizmetlere getirdiği yenilik ve uygulamalarla adından söz ettiriyor.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, dijitalleşme anlamında müşterilerden gelen talep ve istekler doğrultusunda yenilikçi bir anlayış içinde hareket ettiklerini söyledi.

Göktaş, Vakıf Katılım müşterilerinin yüzde 69'unun internet, mobil ve ATM üzerinden işlem yaparak dijital hizmetlerden de etkin bir şekilde yararlandığını ifade ederek bu verinin geleceğin bankacılığının nasıl olması gerektiğine de ışık tuttuğunu belirtti.

9645c070-b13a-4088-8778-44d74683cbf8 “Teknoloji ile büyüme”

Göktaş, müşterilerin talepleri doğrultusunda yeni uygulamalara geçtiklerini söyleyerek, ‘'Vakıf Katılım olarak daha kuruluş aşamasında stratejilerimizi “Teknoloji ile Büyüme” vizyonu doğrultusunda oluşturduk. Dünyanın dijital alanda devrimler ve yepyeni teknolojik dönüşümler yaşadığı bir dönemde sektöre yeni nesil alt yapılar kullanan dijital bir kurum olarak giriş yaptık. Ardından büyük bir veri merkezi kurup, tüm sistemlerimizi başarılı bir şekilde bu merkeze sıfır kesintiyle taşıdık. Çağın gerisinde kalmamak, hızla değişen müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını etkin bir şekilde karşılamak için tüm dünyada yaşanan dijital dönüşüme ayak uydurmak çok önemli'' dedi.

Günümüz teknolojisinin hızlı bir şekilde geliştiğini ve müşterilerinin en yeni teknolojiyi kullanarak hizmet almak istediklerini ifade eden Göktaş, “Dijital noktalarımızı daha da artırıp mevcut ürünlerimizi geliştirerek ayrıcalıklı deneyimler sunmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Müşterilerimizden bize uyum sağlamalarını istemek yerine onların ihtiyaçlarını araştırmak suretiyle biz onlara uyum sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. “Yeni teknolojiler geliyor”

Göktaş, Vakıf Katılım olarak; dijital kanallar üzerinden verecekleri ürün ve hizmetleri artırmakla birlikte halihazırda üzerinde çalıştıkları biyometrik doğrulama, mobil cüzdanyapay zeka ve nesnelerin interneti gibi teknolojileri de katma değerli servisler halinde müşterilerine sunmayı hedeflediklerini belirtirken, teknolojik girişimlere ağırlık verdiklerinin altını bir kez daha çizdi.

Tek tıkla işlem

Vakıf Katılım, ayrıca müşterilerin işlemlerini kolaylaştırmak için de sürekli yeniliklere gidiyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Vakıf Katılım Mobil Şube ve İnternet Şube hizmeti. Yenilenen tasarımı ve performans iyileştirmeleri ile Vakıf Katılım, hem müşterilerin kullanıcı deneyimini zirveye çıkartıyor hem de tek tıkla işlem yapabilme imkânı sağlıyor. Yenilenen Mobil Şube ve İnternet Şube hizmeti ile tek tıkla işlem yapabilme, akıllı grafikler sayesinde hesapları detaylı inceleme rahatlığı, performans iyileştirmeleri, uygulamaya giriş yapmadan da hesap yapabilme gibi birçok kolaylık müşterilere sunuluyor. Şube sayısı da artıyor

Dijital yatırımların yanında şubeleşmeye de önem verdiklerini söyleyen Göktaş, “Vakıf Katılım olarak şu an itibarıyla müşterilerimize daha yakın olma strateji kapsamında 42 şehirde 101 şubeye ulaştık. Bin 300 çalışanımız ile hizmete devam ederken önümüzdeki yıllarda da sağlıklı bilanço yapımızı koruyarak büyüme stratejimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. “Hamlelerimiz olacak”

Vakıf Katılım'ın, var olan hizmetleri kendi vizyonuna uygun şekilde zaman zaman iş birlikleri ile hayata geçirdiğini dile getiren Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, ‘'İstanbulkart bunun en iyi örneklerinden bir tanesi. Yine yakın gelecekte blockchain teknolojisine entegre olarak, müşterilerimizin taleplerine cevap verebilmek adına hamlelerimiz olacaktır. Elbette bankamız çatısı altında planlanan somut hedeflerimiz oluyor ancak gündemin gereklilikleri de yapacağımız yatırımların esasını oluşturuyor. Dolayısıyla müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmetlerimizle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Ayrıca, Samsung ve PayCore ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde dijital dönüşüm yolculuğunda kamu bankaları arasında yeni bir ilke imza atıyoruz. Alışagelmiş standart POS cihazlarına bağlılığı ortadan kaldırıp ve ticaret yapan herkesim tarafından kolayca kullanılabilecek MobildePOS ürünüyle POS dünyasına yeni bir bakış açısı getiriyoruz. MobildePOS; NFC özellikli telefonlarla kolayca kullanılabilecek ve cep telefonu istenildiği zaman bir POS cihazına dönüşebilecek. Bu sayede her yıl binlerce POS cihazının yurt dışından satın alınmasını engelleyerek cari açığa da ciddi anlamda destek olacağız'' şeklinde konuştu.

Haber Ara