$

Dolar

47,6958

Euro

55,0356

£

Sterlin

64,2992

Frank

58,7097

Gram Altın

6.508,2500

Bitcoin

3.061.932

$

Dolar

47,6958

Euro

55,0356

£

Sterlin

64,2992

Frank

58,7097

Gram Altın

6.508,2500

Bitcoin

3.061.932

Ekonomi

Uzmanlardan sahte altın uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşları sahte altın konusunda dikkatli olmaları içinuyardı.

28.08.2015 - 11:42
cem
Uzmanlardan sahte altın uyarısı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yunanistan'dan ucuz altın getirdik” diyerek vatandaşları sahte altın satan kalpazanlara karşı uyardı. Memiş, sahte altınların üzerinde de patent olduğunu belirterek, “Sahte altını altın suyuna batırıyorlar, kestiğiniz de ise içindeki kaplama tamamen bakırdan oluşuyor” dedi.

Memiş, sahte altının kesildiği zaman içindeki kaplamanın tamamen bakırdan oluştuğunu belirterek, “Altın fiyatları düştüğü ya da sert yükseldiği zaman kalpazanlar devreye giriyor. Bunu fırsata çeviriyor. Yaşlı insanlar tercih ediliyor. ‘Hastam var acil bozdurmam lazım'' deyip 2 bin TL değeri varsa ‘Bin TL civarında satayım' diyorlar. Cazip geliyor fiyat alıyorsunuz. Kuyumcuya geliyorsunuz sahte olduğunu anlıyorsunuz. Elden altın almayacak esnaflardan ticaret yapacaksınız. Esnaf olarak dikkat etmesek bunun sahte olduğunu anlamayız. Altın suyuna batırıyorlar içindeki kaplama ise tamamen bakırdan oluşuyor. Vatandaş bunu dışarıda aldığı zaman hiçbir şey anlamaz. Patenti var üzerinde ama sahte” diye konuştu. Memiş, "Özelikle geçen yıl Suriye'deki savaşı fırsata çeviren kalpazanlar Suriye'den ucuz altın getirdiklerini söyleyerek kaplama dediğimiz sahte altınlarla vatandaşları dolandırıyorlardı. Bu yıl da benzer bir durum söz konusu. Bu kez de Yunanistan'daki ekonomik krizi kullanan kalpazanlar Yunanistan'dan ucuz altın getirdim diyerek aynı taktikleri uyguluyorlar” ifadelerini kullandı.

Ata liraları alış ve satışı arasında 50 lira fark olduğu iddiasına da değinen Memiş, “15 TL fark var. Normalde 10 TL fark vardır. Çok sert dalgalanmalar olduğu için 15 TL fark var. Alım satım farkıyla bu fark açılıyor. Bu esnafın da elinde olan bir şey değil” şeklinde konuştu.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın