Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

''Türkiye'nin savunma sanayi üretimi ve ihracatı 5 yılda geometrik hızla büyüyecek''

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki serbest ticaret anlaşmasını (STA) güncelleme müzakerelerinin teknik olarak 10 Haziran'da Londra'da başlayacağını söyledi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-15 11:27:47

''Türkiye'nin savunma sanayi üretimi ve ihracatı 5 yılda geometrik hızla büyüyecek''

Türkiye'nin Londra'daki resmi ziyareti sırasında İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch ile yapılan görüşmelerin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Bolat, Türkiye ve İngiltere arasındaki güçlü askeri, siyasi ve ekonomik ilişkileri vurguladı. İki ülke arasındaki mevcut serbest ticaret anlaşmasının Avrupa Birliği'nden ayrılma sonrasında ticaretin yasal bir zeminde ilerlemesi amacıyla yapıldığını hatırlattı. Bu anlaşmanın başarılı bir şekilde uygulandığını ve ticaret hacminin her geçen yıl arttığını belirterek, özellikle hizmet sektörünün de kapsam içine alınması gerektiğini vurguladı. Müzakerelerin güncellenmiş bir serbest ticaret anlaşması için başlatıldığını ve teknik düzeydeki görüşmelerin 10 Haziran'da başlayacağını söyledi.

Bakan Bolat, her iki ülkenin de fayda sağlayabileceği ve kazan-kazan ilkesine dayanan bir anlaşma için müzakerelerin yapılacağını belirterek, Türkiye'nin birlikte iş yapmaya istekli olduğunu ve bu çerçevede Türk ve İngiliz firmalarının birlikte projelere imza attığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısına dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde savunma sanayisi üretiminin ve ihracatının hızla büyüyeceğini öngördü. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artarak 20 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini belirtti.

Haber Ara