Dolar

32,2655

Euro

34,7105

Altın

2.395,91

Bist

10.243,17

Türkiye'nin KEİ dönem başkanlığı sırasındaki kararlarını övdü: Önümüzdeki 10 yıl için farkındalıklarını kanıtladılar

Antalya Diplomasi Forumu'nunda (ADF) konuşan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Genel Sekreteri Büyükelçi Lazar Comanescu, Türkiye'nin KEİ dönem başkanlığı sırasında önemli kararlar alındığını belirterek Türkiye'nin dönem başkanlığındaki katkısına övgüde bulundu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 11:41:06

Türkiye'nin KEİ dönem başkanlığı sırasındaki kararlarını övdü: Önümüzdeki 10 yıl için farkındalıklarını kanıtladılar

Büyükelçi Comanescu, Antalya Diplomasi Forumu'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, foruma davet edildiği için onur duyduğunu ifade etti. Comanescu, ADF'ye ikinci kez katıldığını belirterek, bu forumun katılımcılar ve içerik açısından kendisi için en önemli forumlardan biri olduğunu söyledi. "Krizler döneminde diplomasiyi öne çıkarmak" temasının, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri olarak sorumlu olduğu alana mükemmel bir şekilde uyduğunu belirtti ve bu forumun değerli bir platform olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) dönem başkanlığı sırasında alınan önemli kararlara değinen Comanescu, özellikle KEİ Bakanlar Konseyi'nin geçen yıl KEİ Ekonomik Gündemi'ni kabul etmesi ve örgütün proje odaklı boyutunu güçlendiren planın yeniden etkinleştirilmesi gibi kararların Türkiye'nin katkılarıyla gerçekleştiğini belirtti. Comanescu, KEİ'nin Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle faaliyetlerini ertelemek zorunda kaldığını ancak üye devletlerin yapıcı tutumuyla faaliyetlerine neredeyse tamamen geri döndüklerini ifade etti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın KEİ'ye etkilerine yönelik olarak Comanescu, krizlerin dünya genelinde herkesi etkilediği bir ortamda olduklarını söyledi. Comanescu, krizlerin en kısa sürede çözüme kavuşmasını ümit ettiğini ve bölgede barışın geri gelmesini temenni etti. KEİ'nin 2024 hedefleri konusunda ise Comanescu, dışişleri bakanlarına bir öneri sunmayı ve temel ekonomik gündemin somut olarak uygulanmasına ilişkin önerilerin sunulmasını planladığını belirtti.

Haber Ara