Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Türkiye'nin en büyüğü olacak! Mega projede geri sayım başladı: Dünyada bir ilk

Altyapı, teknoloji ve sağlık gibi birçok alanda başarılı projeler yürüten Türkiye, İstanbul'daki Sancaktepe Şehir Hastanesi'nde bir ilke imza atacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin inşaatında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesi şu an bulunduğumuz yerde Sancaktepe'de inşaatı devam ediyor.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-24 09:21:05

Türkiye'nin en büyüğü olacak! Mega projede geri sayım başladı: Dünyada bir ilk

Bakan Koca, Sancaktepe'deki Fatma Fitnat Camisi'nde öğle namazını kıldı ve cami cemaatiyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Daha sonra Atatürk Caddesi'ndeki esnafları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. Ardından, Sancaktepe'deki yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, şu anda faaliyetlerine devam eden 24 şehir hastanesi olduğunu ve 14 şehir hastanesinin yapımının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Muğla, Malatya ve Van'da yapılacak hastanelerle birlikte bütün büyük şehirlerde şehir hastanesi olacağını vurguladı.

İstanbul için planlanan ek 3 şehir hastanesi olduğunu dile getiren Koca, Sancaktepe Şehir Hastanesi kompleksinin Türkiye'nin en büyük kapasiteli hastanesi olacağını açıkladı. 4 bin 100 yatak kapasiteli hastanenin, bitişiğindeki 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin de entegre edilmesiyle toplam 5 bin 108 yataklı bir sağlık kampüsüne dönüşeceğini belirtti.

Bakan Koca, ihalesi yapılan hastanenin kapalı alanının bir milyon metrekare olduğunu ve genel hastane, kadın doğum, çocuk, ortopedi, KVC, fizik tedavi, YGAP ve psikiyatri olmak üzere 6 hastaneden oluşan bir sağlık kampüsü olacağını ifade etti. Ayrıca, kampüste Bağımlı Hastalar için Rehabilitasyon Merkezi'nin de bulunacağını açıkladı.

Önümüzdeki 6 ay içinde BAHAR Projesi'ni hızla faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini belirten Koca, bu projenin 30 büyük şehirde yapılacağını ve Sancaktepe'deki kampüsün bu projenin ilk adımı olduğunu söyledi.

Bakan Koca, Sancaktepe'de havaalanı ve pist bulunması avantajıyla burada gen hücre terapi hastanesi yapacaklarını açıkladı. Nadir hastalıkların tedavisinin önemine vurgu yaparak, bu hastanenin kişiye özel üretim ve uygulamanın yapıldığı bir merkez olacağını söyledi.

Şehir hastanelerinin sayısının 2026 sonunda 50'ye ulaşacağını belirten Koca, Sancaktepe'deki kompleksin tamamının hizmete girdiğinde en az 20 bin çalışanın bulunacağını dile getirdi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de Bakan Koca'ya eşlik etti.

Haber Ara