Dolar

32,2166

Euro

35,1312

Altın

2.476,53

Bist

10.242,29

Türkiye'den Suudi Arabistan çıkarması!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistan'da ikili görüşmeler gerçekleştirecek ve fuar açılışlarına katılacak.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-03-03 11:59:13

Türkiye'den Suudi Arabistan çıkarması!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Bolat, Suudi Arabistan'da gerçekleşecek iki günlük ziyaret kapsamında, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasabi, Yatırım Bakanı Halid el-Falih ve Kırsal İşler ve Konut Bakanı Macid el-Hukayl'ın yanı sıra diğer yetkililerle görüşmeler gerçekleştirecek.

2023 yılında 6,8 milyar dolar olarak gerçekleşen Türkiye-Suudi Arabistan ikili ticaret hacminin daha da geliştirilmesi ve iş dünyaları arasındaki ortaklıkların güçlendirilmesi amacıyla Bakan Bolat'ın yapacağı ikili görüşmelerde, ekonomik ilişkilerin genişletilmesine yönelik birçok konu detaylı bir şekilde ele alınacak.

Ziyaretin bir parçası olarak, Bakan Bolat ve Suudi Ticaret Bakanı el-Kasabi'nin katılımıyla 27. IBF Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışı gerçekleştirilecek. Bu fuar, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaret ilişkilerini güçlendirmeyi ve ihracat hacmini artırmayı hedefleyen Türk firmalarını bir araya getirecek. Fuar, Türkiye'nin ticaret alanındaki potansiyelini sergilemek amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Bakan Bolat, Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdullah el-Swaha'nın daveti üzerine katılacağı LEAP 2024 Teknoloji ve Bilişim Fuarı'nın Açılış Töreni'ne de iştirak edecek. Ayrıca, bu fuara milli katılım sağlayan 12 firmanın stantlarını ziyaret edecek.

Suudi Arabistan'ın önde gelen müteahhitlik firmalarıyla gerçekleştireceği toplantıda, Türk müteahhitlik firmalarının Suudi Arabistan'da üstlendiği projeler ve bölgedeki yatırım fırsatları ele alınacak. Suudi Arabistan, Türkiye'nin en fazla proje üstlendiği 6. ülke olarak kayıtlara geçmiştir, ve Suudi 2030 Vizyonu kapsamında gerçekleştirilecek büyük ölçekli alt ve üst yapı projeleri, Türk müteahhitlik sektörü için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Haber Ara