Dolar

32,2303

Euro

34,6550

Altın

2.397,12

Bist

10.256,34

Türkiye'den Suudi Arabistan'a teklif: Yardımcı olabiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye'nin yardımcı olabileceğini belirterek, 'Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Dolayısıyla Türkiye ile Suudi Arabistan'ın bu alanlarda işbirliği yapması hem bizim hem onların menfaatine.' dedi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-16 09:40:04

Türkiye'den Suudi Arabistan'a teklif: Yardımcı olabiliriz

Bakan Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedeflerine vurgu yapan Şimşek, "Türkiye, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabilir. Çünkü mevsimlerimiz örtüşmüyor; onların turizm mevsimi kış, bizimki genelde yaz ve sonbahardır." dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin inşaat sektöründeki büyük birikimine işaret ederek, "Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Tur operatörlerimiz ile oraya turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz. Türkiye ile Suudi Arabistan'ın bu alanlarda işbirliği yapması hem bizim hem onların menfaatine. Tur operatörlerimiz yazın buraya nasıl turist getiriyorlarsa, para kazanarak, oraya da turist götürebilirler." diye konuştu.

Ayrıca, hizmet ihracatını büyütme hedefine vurgu yaparak, "Hizmet ihracatına Maliye olarak çok güçlü destek veriyoruz. Yüzde 80 matrah indirimi sağladık. Türkiye'den herhangi bir ülkeye belli alanlarda hizmet ihracatında bulunursanız, fiilen ödeyeceğiniz vergi çok düşük düzeyde olacak. Yüzde 80 oranlı bir matrah indirimi var, o da önemli." açıklamasında bulundu.

Haber Ara