Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Türkiye'den Almanya'ya çağrı! ''Parlak bir dönem olacak''

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Alman iş dünyasına Türkiye'ye yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, 'Bütün fırsatlar, iş imkanları önlerinde. Türk iş dünyası ile yapacakları ortaklıklarla çok daha büyük fırsatlar elde edebilecekler. Türkiye çok güvenilir, dayanıklı, güçlü bir ekonomiye ve güçlü bir iç piyasaya sahip. Almanya-Türkiye ilişkileri için önümüzdeki dönem parlak bir dönem olacak.' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-14 14:28:45

Türkiye'den Almanya'ya çağrı! ''Parlak bir dönem olacak''

Almanya'nın başkenti Berlin'de Alman ve Türk iş insanlarıyla görüşmeler yapan Bakan Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'nın Türkiye ile tarihi, siyasi ve ekonomik ilişkilerin en güçlü olduğu ülkelerden biri olduğunu belirtti. Bolat, 3,5 milyon değerli vatandaşın bulunmasının Türkiye-Almanya ilişkilerinde özel bir yer tuttuğunu vurguladı. Türk vatandaşlarının Almanya'da çalışma hayatına atıldığına dikkat çeken Bolat, bugün yaklaşık 500 bin istihdam oluşturan ve 100 bin Türk işletmesinin yılda 50 milyar avro ciro ürettiğini ve böylece Alman ekonomisine ciddi katkı sağladığını ifade etti. Aynı zamanda 3,5 milyon gurbetçinin Türkiye ile Almanya arasında önemli bir bağ oluşturduğunu dile getirdi.

Almanya'nın Türkiye'nin ihracatında birinci sırada olduğunu ve Türkiye'nin ithalatında üçüncü sırada yer aldığını belirten Bolat, iki ülke arasındaki ticaretin 50 milyar dolar sınırına geldiğini ve liderlerin 60 milyar dolarlık bir hedef koyduğunu aktardı. Türkiye'nin AB ile ilişkilerini ilerletme çabalarına da değinen Bolat, Türkiye'nin AB'nin 6. büyük ticaret ortağı olduğunu ve ilişkilerin modernleştirilmesi ve hizmetler sektörünün genişletilmesi için Almanya'nın desteğini beklediklerini söyledi.

Alman iş dünyasına Türkiye'ye yatırım konusunda mesajlar verdiğini belirten Bolat, Türkiye'nin güvenilir bir tedarik zinciri, lojistik zinciri ve üretim kalitesine sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'ye yönelik yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Bolat, Türkiye'ye son 20 yılda 262 milyar dolarlık doğrudan yatırım geldiğini ve bu durumun Türkiye'nin başarısını gösterdiğini söyledi.

2024'ün Türkiye-Almanya Diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönemine denk geldiğini belirten Bolat, Alman Cumhurbaşkanının Türkiye'ye ziyaret edeceğini ve Alman iş dünyasının da ona eşlik edeceğini aktardı. Türkiye'nin güçlü ekonomisi ve iç piyasasıyla çok güvenilir bir iş ortamı sunduğunu dile getiren Bolat, Almanya-Türkiye ilişkileri için parlak bir dönemin geleceğini belirtti.

Haber Ara