Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Türk Telekom CEO’su Önal'dan önemli uyarı: Wi-Fi şifrelerini herkesle paylaşmayın

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, internet abonelerinin dijital ortama bağlanırken çıkış yaptıkları IP adreslerinin kullanıcıların dijital kimlikleri olduğunu belirterek, “Wi-Fi şifrelerini herkesle paylaşmayın” uyarısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 13:12:10

Türk Telekom CEO’su Önal'dan önemli uyarı: Wi-Fi şifrelerini herkesle paylaşmayın

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Yargıtay'ın sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan kişilerle birlikte, bilgisayarın internete bağlandığı hat sahibinin de manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetmesine dikkati çekerek, bazı uyarılarda bulundu.

İnternet abonelerinin dijital ortama bağlanırken çıkış yaptıkları IP adreslerinin kullanıcıların dijital kimlikleri olduğunu belirten Önal, abonelerin şifrelerini başkalarıyla paylaşmasıyla, internetteki kimliklerini de paylaşmış olduklarını söyledi. Önal, bu şifre ile internete giriş yapan herkesin aslında asıl internet abonesinin kimliği ile internete bağlanmış olduğunu ifade etti.

Wi-Fi şifrelerini herkesle paylaşmayın” uyarısında bulunan Önal, internette olumsuz paylaşımlarda ya da eylemlerde bulunan kişilerin, aslında masum olan ama internet şifresini paylaşan kişileri de suçlu konuma düşürebileceğine dikkati çekti.

Haber Ara