Dolar

32,7193

Euro

35,0217

Altın

2.444,47

Bist

10.471,32

Türk savunma devi rotayı ABD'ye kırdı! Amerikan ordusu için üretilebilir

Türkiye'nin önde gelen silah üreticilerinden CANİK, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük silah fuarında yeni tabanca modeli CANİK TTI Combat'ı tanıtırken, 2024'te ABD güvenlik güçlerine görev tabancası üretmeyi de hedefliyor.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-26 11:31:56

Türk savunma devi rotayı ABD'ye kırdı! Amerikan ordusu için üretilebilir

Türkiye'nin önde gelen silah üreticilerinden CANİK, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük silah fuarında yeni tabanca modeli CANİK TTI Combat'ı tanıtırken, 2024'te ABD güvenlik güçlerine görev tabancası üretmeyi de hedefliyor.

CANİK, dünyaca ünlü Taran Butler ve TTI tasarım ekibi tarafından geliştirilen TTI Combat adlı yeni tabanca modelinin lansmanını, her yıl ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Shot Show fuarında gerçekleştirdi. CANİK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2023'te Türkiye ve dünyanın dört bir yanında satışlarda rekor kırdıklarını belirterek, 2024'te ABD güvenlik güçlerinin hizmet tabancası ihalelerini kazanmak için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Aral, 2023'te tanıtılan Mete SC adlı mikro kompakt tabanca modelinin başarısının, bu yıl piyasaya sürülen TTI Combat modelinde de tekrarlandığını ifade etti. ABD ithal hafif silah pazarında geçen yıl beşinci sıradan üçüncü sıraya yükselmeyi hedeflediklerini belirten Aral, 2024 yılının şimdiden çok başarılı geçeceğini öngördüklerini söyledi.

Aral, ABD'de yeni bir fabrika yatırımları tamamladıklarını ve bu fabrikada tabancaların yanı sıra CANİK'in makineli tüfekleri ve otomatik toplarının da üretilebileceğini belirtti. CANİK'in sivil silah pazarındaki başarısını, ABD güvenlik güçlerinin silah ihalelerini kazanarak bir üst seviyeye taşıma hedefiyle Florida'da yeni bir fabrika inşa ettiklerini kaydeden Aral, bu sayede üretimdeki sınırlamaları aşacaklarını belirtti.

CANİK Dış Ticaret Müdürü Didem Aral, firmanın Ukrayna cephesinde kullanılan silahlarının çatışma ortamlarında başarılı bir şekilde test edildiğini ve Ukrayna ordusunun referans mektubu gönderdiğini söyledi. Ayrıca, CANİK'in Malezya donanmasına ait atak botlarını silahlandırdığını, Azerbaycan'da ağır makineli tüfekler ve entegrasyon çözümleri sunduğunu belirtti.

CANİK atış takımı kaptanı ABD'li Nils Jonasson, yeni TTI Combat modelini namlu önüne takılan kompensatör sayesinde en az savrulma ile düzgün atış yapabilen bir silah olarak tanıttı. Jonasson, CANİK'in Shot Show fuarındaki standında silah meraklılarıyla buluştu.

CANİK standını ziyaret eden fuar katılımcıları, dayanıklı, işlevsel ve bakımı kolay CANİK silahlarının tercih sebeplerini, bu silahların pahalı modifikasyonlara ihtiyaç duymadan en üst düzey özellikleri standart olarak sunmalarına bağladılar.

CANİK ve bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup Şirketleri, 2024 yılında toplam 14 uluslararası fuara katılacaklarını açıkladı. Bu fuarlar arasında Suudi Arabistan'daki World Defence Show, Almanya'da Enforce Tac ve IWA, ABD, Fransa, Afrika, Malezya, Polonya ve Pakistan gibi ülkelerde stant açmayı planlıyorlar.

Haber Ara