Dolar

32,3812

Euro

34,7643

Altın

2.395,70

Bist

10.208,65

TOGG bayiliğine talep yağıyor

Türkiye’nin Otomobili Projesi dünyadan yoğun ilgi görüyor. Almanya başta olmak üzere Körfez ve Orta Asya bölgelerindeki birçok ülkeden talep geldiğine işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Şu anda en az 10 tane ülkeden bayilikle ilgili, benimle irtibata geçtiler. Şirketle irtibata geçenleri saymıyorum bile” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 14:31:14

TOGG bayiliğine talep yağıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili'nde (TOGG) kendilerine bayilik almak isteyen 10 ülkeden başvuru olduğunu açıklarken, edinilen bilgiye göre TOGG'a da iyi niyet, destek, sipariş ve bayilik için binlerce elektronik posta gelmeye devam ediyor. TOGG şu an için bayilik ve ön sipariş kabulünde bulunmuyor. Mayıs'ta Gemlik'te temeli atılacak fabrikanın üretim sürecine girmesinin ardından bu gibi talepler organize edilecek.

 10 ÜLKEDEN BAŞVURU

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Gemlik'teki araziyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Varank, “Bu senenin ilk yarısında fabrikanın temelleri

atılacak diye planlamalarını yapıyorlar. Bu yıl yine otomobilin marka lansmanıyla ilgili çalışmalarını son noktaya getirecekler ve 2022'nin sonunda inşallah piyasada Türkiye'nin otomobilini görmüş olacağız. Projeyi, Türkiye'nin otomotiv endüstrisini dönüştürecek lokomotif olarak görüyoruz. Ön sipariş sürecini henüz başlatmadık. Sipariş için firma marka lansmanını bekliyor. Bize de gerçekten onlarca, binlerce talep var. Arabayı almak isteyenler, arabada çalışmak isteyenler, arabaya katkı sağlamak isteyenler, bir tarafını üretmek isteyenler, bayisi olmak isteyenler. Şu anda en az 10 tane ülkeden bayilikle ilgili, benimle irtibata geçtiler. Şirketle irtibata geçenleri saymıyorum bile. Gerçekten büyük bir teveccüh var. Vatandaşımızın yüzünü kara çıkarmamamız lazım. Bu teveccühü en iyi karşılayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Ara