Dolar

32,2988

Euro

34,6791

Altın

2.406,10

Bist

10.045,74

Ticaret Bakanı Bolat: Asıl amacımız İsrail'in tutumunu değiştirmesini sağlamak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'e getirilen ihracat kısıtlamasına ilişkin, 'Asıl amacımız İsrail'in ateşkes ve insani yardım konvoylarına izin verme konusundaki uzlaşmaz tutumunu değiştirmesini sağlamak.' dedi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-09 17:31:04

Ticaret Bakanı Bolat: Asıl amacımız İsrail'in tutumunu değiştirmesini sağlamak

Bakan Bolat, AA muhabiriyle yaptığı görüşmeyi aktardı ve Filistin Ekonomi Bakanı Muhammed el-Amur ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı.

Bolat, yeni görevi nedeniyle el-Amur'u tebrik ettiğini ve görüşmede Bakan Amur'un Ramazan Bayramı'nı kutladığını belirtti. Gazze'deki katliam boyutundaki saldırıların durdurulması ve insani yardım koridorlarının açılması gerekliliğini vurguladı. Türkiye olarak, İsrail'in kalıcı ateşkes ve insani yardım konvoylarına izin vermesi durumunda Türkiye'den İsrail'e gönderilmeyecek ürün grupları listesi hazırladıklarını dile getirdi. Bu durumun Filistinli tüccarları da etkileyebileceğini ancak asıl amaçlarının İsrail'in uzlaşmaz tutumunu değiştirmek olduğunu aktardı.

Bolat, Türkiye'nin Filistin hükümeti ve halkının yanında olduğunu vurgulayarak, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çeşitli bakanlıkların Filistin halkına destek sağladığını ifade etti.

Filistin Milli Ekonomi Bakanı el-Amur'un da Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür ettiğini ve Türkiye'nin Filistin davasına destek verdiğini belirttiğini aktardı. El-Amur, Türkiye'nin İsrail'e yönelik kısıtlama kararını desteklediklerini ve bu kararın asıl hedefinin İsrail'in saldırganlığını durdurmak olduğunu ifade etti. Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu ve hissettikleri desteğin büyük güç verdiğini vurguladı.

Haber Ara