Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

TCMB'den yeni faaliyet izni

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ziraat Finansal Teknolojiler Elektronik Para ve Ödemeler Hizmetleri AŞ'ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verme kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-30 10:08:07

TCMB'den yeni faaliyet izni

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ziraat Finansal Teknolojiler Elektronik Para ve Ödemeler Hizmetleri AŞ'ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verme kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla, Ziraat Finansal Teknolojiler Elektronik Para ve Ödemeler Hizmetleri AŞ'ye "ödeme hizmetleri" ile "elektronik para ihracı hizmetleri" sunma yetkisi verildi.

Öte yandan, Banka, Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'nin faaliyet izni kapsamını genişletme kararı da alındı. Bu kararla birlikte, şirketin, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun'da belirtilen "kullanıcının isteğiyle farklı bir ödeme sağlayıcısındaki hesapla ilgili ödeme emri başlatabilmesi" ve "kullanıcının onayı alındığında çevrim içi platformlarda bulunan bir veya daha fazla ödeme hesabına ait toplu bilgileri sunması" yetkileri onaylandı.

Bu kararlar, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Kuruluşları ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Yönetmelik uyarınca alınmıştır.

Haber Ara