Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Son günlerde trende geçen kripto varlıklar hakkında yeni gelişme! Türkiye bu alanda önde gelen ülkelerden olacak

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı, Ankara Milletvekili Ömer İleri, ABD'de federal anlamda uygulamaya giren kripto varlıklara ilişkin bir yasal düzenlemenin söz konusu olmadığını, Avrupa Birliği'nde ise 'MİCA' adındaki düzenlemenin 2024'ün aralık ayında etkin hale geleceğini belirterek, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Meclis Başkanlığı'na sunacakları kanun teklifiyle, Türkiye'nin bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması için çalıştıklarını söyledi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-15 11:37:56

Son günlerde trende geçen kripto varlıklar hakkında yeni gelişme! Türkiye bu alanda önde gelen ülkelerden olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonrasında Meclis'e sunulması beklenen kripto varlıklara yönelik yasal düzenleme taslağı hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Blok zincir teknolojilerinin AK Parti'nin öncelikli alanlarından biri olduğunu ifade eden İleri, Orta Vadeli Program ve 2023 Genel Seçim Beyannamesi'nde bu konuya özel bir yer ayırdıklarını belirtti.

Kripto varlıkların Türkiye'de büyük ilgi gördüğünü vurgulayan İleri, Türkiye'de şu anda 10 milyon kişinin kripto varlık hesabı bulunduğunu açıkladı. Türkiye'nin bu alandaki önünü açmak amacıyla yasal bir düzenleme çalışması içerisinde olduklarını belirten İleri, çalışmaların Meclis grubunda devam ettiğini ifade etti.

İleri, düzenlemenin amacının bu alana yasal bir çerçeve getirmek ve vatandaşları korumak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin blok zincir teknolojilerine önem verdiğini ve bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Düzenlemenin kripto alanındaki temel tanımları yapacağını ve çeşitli düzenlemeler getirerek bu alandaki hizmet modellerini düzenleyeceğini söyleyen İleri, sektör paydaşlarının da görüşlerini aldıklarını ve tasarının son aşamalara yaklaştığını belirtti.

İleri, düzenlemenin inovatif ve sektörün önünü açıcı nitelikte olduğunu ve sektör paydaşlarının büyük ölçüde bu tasarıyı desteklediğini ifade etti. Ayrıca, kripto varlık sahiplerinin güvenliğinin sağlanması konusundaki önlemler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Haber Ara