Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Sinirlioğlu: Enerjiye ihtiyacımız var

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sinirlioğlu, Ria Nsvosti ajansına yaptığı açıklamada Türkiye’nin enerji kaynaklarına büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 12:39:23

Sinirlioğlu: Enerjiye ihtiyacımız var

Ankara'nın Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinden vazgeçme gibi bir niyeti olmadığını ifade eden Sinirlioğlu, “Enerji alanındaki projeleri iptal etmeyeceğiz, hepsine açığız. Aynı şekilde yenilenebilir enerji projeleri de geliştirmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı var, Türk Akımı ve diğer projelerin gerçekleştirilmesini çok istiyoruz” diye konuştu.

2 Ekim günü İstanbul'da düzenlenecek ‘G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nın ana gündem maddelerinden birinin Türkiye'nin enerji yatırımı potansiyeli olacağını belirten Sinirlioğlu “Şu anda bir paradoks gözlemliyoruz; enerji kaynağı fiyatları düşüyor, yatırımcıların bir kısmı pazardan ayrılıyor ama enerji yatırımı ihtiyacı hâlâ güncel kalıyor. Türkiye'nin katıldığı enerji projeleri, Avrupalı tüketicileri hedef alıyor. Uluslararası Enerji verilerine göre küresel ekonominin enerjiye talebi artacak” ifadelerini kullandı.

Türk Akımı projesi, yılda 63 milyar metreküp Rus gazının Karadeniz'den geçerek Türkiye'ye ulaştırılmasını öngörüyor. Türk Akımı, her biri 15,75 milyar metreküp gaz kapasiteli dört koldan oluşacak. Bu kollardan biri tamamen Türkiye'nin iç pazarı için hizmet verecek, geri kalan gaz hacmi ise Türkiye-Yunanistan sınırında inşa edilecek hub üzerinden Avrupalı tüketicilere gönderilecek. Türk Akımı'nın yapımına Haziran ayında başlanması gerekiyordu, ancak Türkiye'de hükümet kurulamaması nedeniyle proje hâlâ müzakere aşamasında.

Haber Ara