Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Şimşek'ten yeni başkan Karahan'a övgü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın atanma kararıyla ilgili açıklamada bulundu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-03 18:44:31

Şimşek'ten yeni başkan Karahan'a övgü

Bakan Şimşek, yeni başkan Karahan'ın atanması öncei yaptığı paylaşımda, kendi önerisi doğrultusunda yapılan atama yapıldığına dikkat çekti.

Şimşek, "Yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist" ifadelerini kullanmıştı.

Şimşek'in bu ifadeyi İngilizce yaptığı paylaşımda kullanması, dış piyasalara ekonomik istikrar açısından devamlılık mesajı olarak belirtiliyor.

Görevden ayrılmak istediğini sosyal medyadan duyuran Erkan, Haziran 2023'ten bu yana Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de konuya ilişkin eş zamanlı açıklama geldi.

ŞİMŞEK'TEN HAFİZE GAYE ERKAN DEĞERLENDİRMESİ

Bakan Şimşek, yeni başkanın kendi önerisi doğrultusunda atanacağını vurguladı. Şimşek, görev değişiminden hemen önce Türkçe ve İngilizce paylaşım yaptı.

Şimşek, Türkçe paylaşımında, şöyle dedi:

"Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Şimşek, aynı saatlerde İngilizce paylaşım yaptı ve bu paylaşımında Türkçe paylaşımında, atanacak ismi belirtmede ek olarak şu ifadeyi kullandı:

"OLAĞANÜSTÜ BİLGİ BİRİKİMİ VE UZMANLIĞA SAHİP"

Şimşek'in açıklamalarından bir süre sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Fatih Karahan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber Ara