Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Serbest yatırım fonlarına yönelik esaslarda değişiklik

Serbest fonlar, portföy ve işlem sınırlamalarına tabi olmaksızın fonun Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) sayfasında yer alan yatırım stratejileri ve limitler dahilinde yatırım yapabilecek.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-03-01 10:39:47

Serbest yatırım fonlarına yönelik esaslarda değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yeni düzenlemelere göre, serbest fonlar, portföy ve işlem sınırlamalarına tabi olmaksızın fonun KAP sayfasında belirtilen yatırım stratejileri ve limitler dahilinde yatırım yapabilecek.

Ayrıca, serbest fonların portföylerine alınacak yabancı fonlar, ilgili otoriteden izin almak zorunda kalacak. Fonun KAP sayfasında belirtilen yatırım stratejilerine uygun olarak hangi ülkelerde kurulu fonların portföye alınabileceği açıklanacak ve serbest fonların portföylerine alınacak yabancı fon paylarına ilişkin kısıtlamalar getirilebilecek.

Tebliğe göre, serbest fonların portföylerine türev araçlar, swap sözleşmeleri de dahil edilebilecek. Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri ile swap sözleşmelerinden kaynaklanan risklere ilişkin limitlere fonun KAP sayfasında yer verilecek. Eğer limitler aşılırsa, kurucu tarafından yönetim kurulu gerekli tedbirleri alacak ve uyumsuzluğun giderilmesi amacıyla fonun KAP sayfasında duyuru yapılacak.

Haber Ara