Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Sektörün gözde markası 2020’ye hazır

Kredi büyümesini teşvik eden düzenlemeler, vade farklarının düşmesi ve artan iç talep sayesinde 2020’ye daha iyimser bir iç pazar beklentisiyle girmeye hazırlanan otomotiv sektörü, geçirilen zorlu günlere rağmen tüketicilere yeni modellerini sunmaya devam etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 19:14:59

Sektörün gözde markası 2020’ye hazır

Otomotiv sektörünün 2019 yılını, hükumetin sağladığı farklı teşviklerin pozitif katkısı ile yılın başındaki karamsar öngörülerinden çok daha iyi bir sonuç ile tamamlayacağını dile getiren sektörün önde gelen isimlerinden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Türkiye otomotiv sektörünün 2 milyon üretim kapasitesine sahip olduğuna ve ülkenin gayri safi hasılasının yüzde 4-5'ni oluşturan kilit bir sektör olduğuna dikkati çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

-Türkiye ihracatının yüzde 18'ini gerçekleştiren, kasım sonu itibari ile 28 milyar dolar ihracat gerçekleştiren ve bu sayede dış ticaret fazlası veren, 500 binin üzerinde istihdam oluşturan sektör Türkiye'nin lokomotif sektörü tanımını ziyadesi ile hak ediyor.

-Otomotiv sektörü, makro ekonomik salınıma, kriz ve tedirginliklere çabuk tepki verse de daralmaların devamında sağlanan ekonomik istikrar ile birlikte hızlıca kayıpların telafisine imkân veren bir dinamiğe sahip.

-2020'ye dair çok daha iyimser bir iç pazar beklentisi içindeyiz. İç pazardaki dalgalanma dönemlerinde her zaman dengeleyici unsur olan ihracatta bir miktar durağanlaşma var ki bu da küresel dünyadaki ticaret dalgalanmaların bir neticesi olarak 2020'de de devam edebilir.

-Hurda teşvikinin daimi hale getirilmesi, hem sektöre hem de devlete katkı sağlar.

Yeni modellerin müjdesini verdi

Renault MAİS olarak, koşulsuz müşteri, bayi ve çalışan memnuniyeti konularında 3 yıldır önemli bir yol kat ettiklerini belirten Çağdaş, sözlerini şöyle tamamladı: “2019 yılında, uluslararası platformlarda önemli bir yere sahip olan Contact Center World yarışmasının dünya finallerinde kazandığımız iki altın ve iki gümüş madalyayı üç yıllık emeğimizin karşılığı olarak görüyoruz. Müşteri memnuniyetine verdiğimiz önemin bu saygın ödüllerle taçlandırılmasından büyük gurur duyuyoruz. 2020 yılında, Bursa'da OYAK Renault Fabrikaları'nda üretilen ve şubat ayı itibari ile müşterilerimizle buluşturmayı planladığımız yeni Clio'nun ayrıca yılın ilk yarısında pazara sunacağımız yeni Captur'ün de 2020 yılında markamıza ve satışlarımıza olumlu desteği olacağını öngörüyoruz.

Haber Ara