$

Dolar

46,4792

Euro

53,3552

£

Sterlin

61,5968

Frank

57,6227

Gram Altın

6.205,5000

Bitcoin

2.964.614

$

Dolar

46,4792

Euro

53,3552

£

Sterlin

61,5968

Frank

57,6227

Gram Altın

6.205,5000

Bitcoin

2.964.614

Ekonomi

Ramazan geliyor; dünyanın en pahalı gıdası Türkiye'de

Her yıl olduğu gibi gıda piyasasında Ramazan fiyatlarında fahiş seviyede artış görülüyor. Denetimlerin yetersiz kaldığı sektörde, vatandaşın alım gücü ağır darbe alıyor.

18.02.2025 - 09:34
Cumali Dalkılıç
Ramazan geliyor; dünyanın en pahalı gıdası Türkiye'de
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Akşan yazarı Turgay Güler, gıda piyasasındaki Ramazan hareketliliğini değerlendirdi.

Çarşıda pazarda markette yine etiketler uçuşa geçti. Kanat taktılar adeta. Et fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Süt ürünlerinde de öyle. Ramazan geliyor ya!

Ramazan zammı!

Öyle böyle değil!

Dünyanın en pahalı etini tüketen ülkelerden biriyiz. Niye böyle? Bahane çok; girdisi, çıktısı, yem fiyatı.... Yalan, buz gibi yalan! Bahane!

Yahu Bulgar'da, Yunan'da daha ucuz. Onların hayvanları taş mı yiyor, kum mu yiyor, çakıl mı yiyor? Ot yemiyor mu? Ya Avrupa'dakiler?

Türkiye'de üretilip marketlerde satışa sunulan bir ürün Suriye'de daha ucuz. Almanya'da da! Gürcistan'da da! Şaka gibi! Yahu biz üretiyoruz biz!

Ramazan kolilerinde de fiyatlar uçtu. Hem de koliler küçüldü! Ayıptır, günahtır, ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır, insafsızlıktır...

Mercimek, nohut, pirinç, bulgur, fasülye... Yahu bunlar eskiden raflarda ya bir kiloydu ya da yarım! Şimdi sekiz yüz gram dokuz yüz gram. Alan bir kilo zannediyor. Üç kağıda bakın. Fiyattaki fahiş artışlar da böyle gizleniyor.

'Yarım yağlı tereyağı' ne demek Allah aşkına?

Yağsız süt daha pahalı. Sorsan elli bahane üretir ama yalan! 'Tost kaşarı' diye bir şey uydurmuşlar. Nasıl yapıldığına baksanız eve sokmazsınız!

Ya o sürülebilir peynirler! Çocuklarınıza yediriyorsunuz! Yedirmeyin Allah aşkına!

Zeytin yağı zannedip aldıklarınız zeytinyağı değil! Süslü şişeler, tenekeler, afili isimler... Ama tırt! Peynire margarin katmak sanırım şeytanın aklına bile gelmezdi.

Ramazan geliyor. Yahu Batı'da Hristiyanların önemli günlerinde, bayramlarında fiyatlar ucuzlar, kampanyalar, promosyonlar olur. Bizde niye böyle? Bayat hurmalar üzeri şerbetlenip, parlatılıp piyasaya sürülüyor. Müsaade etmeyin lütfen!

Uzun lafın kısası, Ramazan'a yaklaşık iki hafta var. En sert tedbirlerle bu vicdansızlar dize getirilmeli.

Akşam

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın