Dolar

32,2741

Euro

34,7659

Altın

2.406,04

Bist

10.280,79

Ramazan Bayramı öncesi Ticaret Bakanlığı denetimleri sıklaştırdı

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların mağdur olmaması, hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla denetim faaliyetlerinin ramazanın son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince de artırılarak, etkin şekilde sürdürüleceğini bildirdi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-02 09:30:28

Ramazan Bayramı öncesi Ticaret Bakanlığı denetimleri sıklaştırdı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı'na günler kala gerçekleştirilen denetim faaliyetlerine dair bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, fahiş fiyatlar konusunda uyarının da yer aldığı belirtilerek, vatandaşların mağdur olmaması ve haklarının korunması amacıyla ramazan ayı boyunca yoğun denetim faaliyetlerinin sürdürüleceği vurgulandı. Bu denetimlerin Ramazan Bayramı süresince de artırılarak etkin bir şekilde devam edeceği ifade edildi. Özellikle alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler ile tüm marketlerin yakın takip altında olacağına dikkat çekildi.

Vatandaşların şahit oldukları fahiş fiyat artışlarını Bakanlığın çağrı merkezine ve internet sayfasına bildirebilecekleri hatırlatıldı. Ayrıca, işletmelerin mevzuata uyum sağlama ve vatandaşları mağdur etmeme konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiği vurgulanarak, bu konuda gereken yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Bu açıklama, tüketicilerin haklarının korunması ve adil ticaretin sağlanması için atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Haber Ara