Dolar

42,5685

Euro

49,5797

Altın

5.740,27

Bist

11.189,50

Özgür Demirtaş: Merkez Bankası eninde sonunda faiz artıracak

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın 'eninde sonunda' faizi artıracağını savundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2022-07-19 14:15:04

Özgür Demirtaş: Merkez Bankası eninde sonunda faiz artıracak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun nedeni olarak gösterdiği faizlerin Merkez Bankası tarafından kademeli olarak indirilmesi sonrası enflasyon ve dövizdeki yükseliş sürerken, Merkez Bankası'nın para politikasını sıkça eleştiren Özgür Demirtaş'tan konuyla ilgili paylaşım geldi.

Twitter'dan paylaşım yapan Prof. Demirtaş, "Eninde sonunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz artıracak. O zaman biz de soracağız; bunca inat nedendi? Hani faiz enflasyonun nedeniydi? Hani, hani, hani?" ifadesini kullandı.

Doğrusöz
Yahu be kardeşim bu faiz ve enflasyon konusunda her ülkenin kendi şartı vardır. Peki ABD de 40 yıldan sonra enflasyon 9 çıktı . Peki faiz kaç ? Niye faiz 8, 10 değil de % 1,5 ?

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara