Dolar

32,3251

Euro

34,7890

Altın

2.397,73

Bist

10.247,75

Öz Gıda İş Sendikası’ndan Çalışma Bakanlığına çağrı

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Gıda İş Sendikası’nın mahkeme kararıyla aldığı Toplu Sözleşme yapma yetkisine rağmen masaya oturmayan Lezita firması yetkilileri, 7 Mart’ta yapılacak olan grevi kırmak için Hindistan’dan işçi getirdi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 14:00:16

Öz Gıda İş Sendikası’ndan Çalışma Bakanlığına çağrı

Bölge halkının emeği ithal işçilere yedirilecek

Türkiye'de merdiven altı işlerde çalıştırılan kaçak işçiler, bu kez sendikanın grevini engellemek için kullanılacak. Türkiye'nin önde gelen beyaz et üreticilerinden olan Lezita firması, Öz Gıda İş Sendikası'nın 7 Mart'ta uygulanmak üzere başlatacağı yasal grevi Hindistan'dan getirdiği işçilerle engellemeye çalışacak. Manisa Turgutlu'daki Lezita fabrikasında toplu sözleşme masasına oturmak istemeyen işverene karşı Öz Gıda İş Sendikasının üye işçilerle birlikte gerçekleştireceği grevi kırmak isteyen Lezita yetkililerinin, Hintli işçileri getirerek fabrikada çalıştırmaya başladığı öğrenildi. Hintli işçilerin kaldığı apart evi görüntüleyen Öz Gıda İş Sendikası yetkilileri, greve karşı yurtdışından yabancı işçi getirilmesinin bölge halkına ihanet olduğunu söylediler.

WhatsApp Image 2024-03-04 at 13.55.32

Öz Gıda İş Sendikası'ndan Çalışma Bakanlığı'na çağrı

Öz Gıda İş Sendikası yöneticileri, mahkeme kararına rağmen Toplu Sözleşme görüşmelerini reddeden Lezita firması'nın, Hindistan'dan getirdiği işçilerle yasadışı şekilde grevi engellemeye çalıştığına dikkat çekerek, “Bu yöntem yasadışı ve etik dışı bir yöntemdir. Migros, A-101, Şok, Carrefour, Bim ve daha birçok zincir markete ürün tedariğinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük 100 firması içinde yer alan bir şirketin, Anayasal bir hak olan sendikalı çalışma hakkına karşı yasa dışı yollara başvurması kabul edilemez. Buradan Çalışma Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. İşçilerin sendikalı çalışma haklarını baskı ve işten çıkarmalarla engellemeye çalışan, mahkeme kararına rağmen toplu sözleşme masasına oturmayan, yasal grevi kırmak için Hindistan'dan yabancı işçi getiren Lezita firmasının hukuk tanımaz tavrına derhal engel olunmalıdır. Bölge halkının işsiz gençleri dururken yurt dışından işçi getirmek, hem vatana hem de yöre halkına ihanet etmek demektir.” şeklinde konuştular.

WhatsApp Image 2024-03-04 at 13.55.33

İthal işçi getirmek bölge halkına ihanettir

Öz Gıda İş Sendikası yetkilileri, Lezita'nın ithal Hintli işçileri grev kırıcı olarak kullanmayı planladığını belirterek şunları söylediler: “Ülke olarak yeterince işsizlik sorunumuz var. Üniversite mezunu yüz binlerce gencimiz işsiz gezerken, Lezita Hindistan'dan ithal işçi getirerek bölge halkına ne mesaj vermek istemektedir? Yıllardır emekleriyle sizi büyüterek Türkiye'nin en büyük ilk 100 şirketi arasına sokan emektar çalışanlarınızı işinden ederek, yerine ithal Hintli işçi getirmek utanç duyulması gereken bir yaklaşım değil midir? Bunu yöre halkının ve milletimizin takdirine bırakıyoruz. Lezita'daki üye işçilerimizin talepleri karşılanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dediler.

WhatsApp Image 2024-03-04 at 13.55.33 (1)

WhatsApp Image 2024-03-04 at 13.55.32 (2)

Haber Ara