Dolar

32,5741

Euro

34,9916

Altın

2.425,44

Bist

9.722,09

Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık: AVM sektörüne desteğe devam

Koronavirüs salgını AVM’leri vurdu. Sektör 2020 yılında büyümeyi hedeflerken, Covid-19 salgını yüzünden bu hedef “stabil kalabilmek” şeklinde revize edildi. Vega markasıyla AVM yatırımlarına devam eden Nata Holding, sektöre destek sağlamak amacıyla örnek teşkil edecek bir karar aldı. Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, “İş ortaklarımıza yüzde 60’a varan kira indirimi yaptık” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-14 14:30:44

Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık: AVM sektörüne desteğe devam

Son dönemde alışveriş merkezi ve konut projelerine yoğunlaşan Nata Holding, bugüne dek Vega markasıyla sekiz AVM açtı. Son olarak Sultangazi'deki İstanbul VegaAVM'yi hizmete sokan şirketin gündeminde üç AVM projesi daha var. Pandemi sürecinde de yatırımlarına devam eden şirket, olumsuz etkilenen sektöre destek sağlamak amacıyla örnek teşkil edecek bir karar aldı.

YÜZDE 60'A VARAN İNDİRİM

Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, AVM'lerin kapalı olduğu tarihlerde Nata Holding çatısı altındaki alışveriş merkezlerinde bulunan yüzlerce mağazadan kira almadıklarını söyledi. Tanık, desteklerinin kira indirimi şeklinde devam ettiğini açıkladı: “Daha önce alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında AVM'ler kapatıldığında iş ortaklarımızdan kira almadık. Bu desteğimize kiralarda yüzde 60'a varan indirimler uygulayarak devam ediyoruz. Ekonomik açıdan zorlu bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde Nata Holding olarak yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyor, hem ülke ekonomisine hem de istihdama katkıda bulunmayı sürdürüyoruz.”

Haber Ara