Dolar

32,2840

Euro

34,7680

Altın

2.381,09

Bist

10.276,88

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Sıcak paranın çekim merkezi olabiliriz

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 'Türkiye gerek jeopolitik yapısı gerekse dengelenme süreci içindeki ekonomisiyle bu bölgedeki sıcak paranın çekim noktası haline getirilebilir.' açıklamasında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-05 10:49:25

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Sıcak paranın çekim merkezi olabiliriz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD'ın bu yıl 10'uncusunu düzenlediği “Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sadece Türkiye için değil, tüm dünyada zorlu ve sert, sosyo-politik, ekonomik ve siyasi manevralarla geçen bir 2019 yılının, iş dünyasını 2020'de daha tedbirli ve daha ihtiyatlı olmaya zorladığını anlatan Kaan, “Aynı zamanda 2020 yılı, değişimler karşısında doğru refleksleri hızlı bir şekilde verebilmenin de sınanacağı bir yıl olarak karşımızda durmaktadır” ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin hem sahada hem de masada kazandığı zaferin, Suriye'nin yeniden inşası adına yepyeni bir dönemin de kapılarını açtığını anlatan Kaan, “Gerek İran gerekse Irak'taki gösterilerin iş dünyası açısından okunması farklıdır. Dünyanın her yerinde toplumsal olaylar, kısa sürede yerel kimliğinden sıyrılarak küresel dinamiklerin hareket sahası haline gelir. Böylesi durumlarda risk ve tehdit aynı cümle içinde okunur. Türkiye gerek jeopolitik yapısı gerekse dengelenme süreci içindeki ekonomisiyle bu bölgedeki sıcak paranın çekim noktası haline getirilebilir” şeklinde konuştu.

Kaan, MÜSİAD olarak 2020 yılını ticaret ve yatırım ağı kurma yılı olarak hedeflediklerini vurgulayarak, “Bilhassa sınır illerindeki ticaretin geliştirilmesi ve üretim, ticaret ve yatırım hattının birlikte planlanması için MÜSİAD INVEST ağını 2020 yılında aktif hale getiriyoruz” diye konuştu.

Haber Ara