Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Milli Muharip Uçak için Türkiye'nin kapısında kuyruk oluşturdular! İlk biz alalım

Türkiye'nin öncü savunma sanayii projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (KAAN), henüz havalanmadan birçok ülkenin ilgisini çekmeye başladı. Türk savunma sanayisinin önemli bir kilometre taşı olan KAAN'a olan talep, özellikle Azerbaycan ve Pakistan gibi ülkeler arasında rekabeti tetikledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-17 22:44:14

Milli Muharip Uçak için Türkiye'nin kapısında kuyruk oluşturdular! İlk biz alalım

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın dost ülkeleri ve Türkiye'yi F-35 benzeri bir uçağa kavuşturacağını belirtirken, Amerika'nın Türkiye'ye F-35 satmamasının yanı sıra diğer dost ülkelere de bu uçağı sunup sunmayacakları konusunda belirsizlik olduğunu ifade etti. Kotil, ''Hiçbir dost ülkeye, müslüman ya da Türk cumhuriyeti, F-35 satmadılar'' şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan ile imzalanan anlaşmayı duyurarak, KAAN'ın üretimi konusunda diğer dost ve kardeş ülkelerin de çaba harcadığını ifade etti. Güler, ''Pakistan ile de imzalanmak üzere başka ülkeler de var. Onlar da gelecekler'' dedi.

Türk savunma sanayisi, KAAN'ın yanı sıra Bayraktar TB2 ve KIZILELMA gibi projelerle de ön plana çıkıyor. Japon Kara Öz Savunma Kuvvetleri, Bayraktar TB2'ye olan ilgilerini gösterirken, İtalya, Portekiz, Suudi Arabistan, Japonya gibi ülkeler KIZILELMA'yı yakından takip ediyor. KAAN'a olan talebin ise İtalya, Portekiz, Suudi Arabistan, Japonya gibi ülkelerden geldiği belirtiliyor, bu ülkelerin uçağa sahip olmak için yarışa girdiği ifade ediliyor. Türk savunma sanayisinin başarıları, dünya genelinde büyük bir ilgi ve talep uyandırmaya devam ediyor.

Kaynak Tr haber

Haber Ara