Dolar

43,2793

Euro

50,5183

Altın

6.561,43

Bist

12.747,88

'MB Başkanı Uysal'ın görevden alınması dövizdeki hızlı artışla ilgili' iddiası

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınması ile ilgili Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Merkez Bankası yönetimindeki görev değişiminin 'döviz kurundaki hızlı artış' ile ilgili olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-08 16:12:17

'MB Başkanı Uysal'ın görevden alınması dövizdeki hızlı artışla ilgili' iddiası

Reuters'ın haberine göre, ekonomi yönetimine yakın isimler, Uysal'ın liranın büyük değer kaybından sorumlu tutulduğunu belirtiyor.

Ajansın isim vermediği üst düzey yetkilinin, "Dövizdeki yükseliş tüm beklentilerin hızla üzerine çıktı. Bazı adımların etki edebileceği beklentisi vardı ama bu da gerçekleşmedi" dediği belirtildi.

Öte yandan Londra merkezli Bluebay Varlık Yönetimi'nden stratejist Timothy Ash ise, "Uysal'ın başkanlığı tam anlamıyla felaketti. Ağbal'ın ondan kötü olamayacağı kesin" ifadesini kullandı.

Twitter hesabından görevden almayı değerlendiren Ash, Naci Ağbal için ise "İyi bir teknokrat olarak isim yapmıştı. Aslında bu iş için uygun bir isim" dedi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara