Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

LEAD Network Mart Ayı Kahvaltı Buluşması Duracell Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Dünyanın lider yüksek performanslı alkalin, özel ve şarj edilebilir pilleri üreten Duracell LEAD Network’ün gelenekselleşen kahvaltı buluşmalarının Mart ayı kahvaltısının ev sahipliğini üstlendi. Prof. Dr. Psikolog Acar Baltaş’ın konuk konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte ‘’Anadolu’dan Evrensel Değerlere Şefkatli Liderlik’’ üzerine yaptığı ufuk açan konuşması ile LEAD Network üyelerine unutulmaz bir sabah yaşattı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-14 15:39:19

LEAD Network Mart Ayı Kahvaltı Buluşması Duracell Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

1940'ların başındaki kuruluşundan bu yana, kompakt ve daha uzun ömürlü pilleriyle güvenilir, ikonik bir kişisel performans markası haline gelen Duracell, Türkiye'de kadın işgücünün perakende ve tüketici ürünleri sektörü içerisindeki yerini güçlendirmeyi, üst düzey kadın yönetici sayısını, itibarını ve etkilerini arttırmayı amaç edinen LEAD Network Türkiye'nin geleneksel kahvaltı buluşması 7 Mart Perşembe günü Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'de gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan LEAD Network Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nigiz Ulak'' Tüm kurumsal ve bireysel üyelerimizin ortak paydada buluştuğu 50-50 için el ele misyonuyla her geçen gün büyümeye devam ediyoruz.Duracell ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü sizlerle kutluyor olmak bizler için çok anlamlı. Sektörümüzün tüm kadın ve erkeklerini kapsayıcı organizasyonlar yaratmak için LEAD Network Türkiye çatısı altında güçlerini birleştirmeye davet ediyorum. Gelin farkındalık yaratalım, fırsat eşitliğini sağlayalım ve ülkemizi rekabette öne geçirmek için kadın istihdamının artmasını sağlayalım dedi.

WhatsApp Image 2024-03-07 at 15.55.40

Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Duracell Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu ise konuşmasında "Duracell olarak; eşitlikçi ve şeffaf yönetim anlayışıyla, daha kapsayıcı bir iş ortamı oluşturmaya ve toplumsal dönüşümü teşvik etme amacıyla çalışanlarımızın "Daha Fazlasını Yapma Gücü"ne inanıyoruz. Bu güç; yenilikçi ve kapsayıcı çözümler üretme hedefimize büyük katkı sağlıyor. Bu çözümler kapsamında hayata geçirdiğimiz Future Of Work -Esenek Çalışma- modelimizle; tüm çalışanlarımız için daha verimli ve zamanın ruhuna uygun bir sistemin mümkün olduğunu gördük.

Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde yaşayanların en büyük sorunu olan ulaşım süresi gibi verimliliği azaltan etkenleri ortadan kaldıran bu model, çalışanların iş ve özel yaşamları arasında sağlıklı bir denge kurmasına yardımcı oluyor. Duracell Türkiye, Türkiye'de esnek çalışma kültürünü kalıcı olarak uygulayan ilk şirketlerden biri olurken bununla birlikte aynı zamanda Duracell'in tüm ülke birimleri arasında bu yeni modele geçen ilk ülke oldu." dedi.

Yapılan anketlerde çalışanların yüzde 95'nin uygulamadan memnun olduğunu gördüklerini ifade eden Sinanoğlu,

"Esnek çalışma düzeni, ekip verimliliğini artırdığı sürece çalışanların evden veya istedikleri her yerden çalışmasına olanak tanıyor. Fiziksel katılımın uzaktan etkileşime göre daha fazla d eğer yarattığı durumlarda ise Duracell Genel Merkez binasında toplantılara katılmak mümkün olabiliyor. Bunun yanında İstanbul genelinde 10 farklı konumda bulunan ortak çalışma ofislerinden de faydalanabiliyorlar." şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2024-03-07 at 15.55.44

Prof. Dr. Acar Baltaş Konuşması İle LEAD NETWORK Üyelerinin Ufkunu açtı

LEAD Network kahvaltı buluşmasının konuk konuşmacısı olan Psikolog ve yazar Prof. Dr. Acar Baltaş;

“Temposu yüksek ve karşılıklı bağımlılığın egemen olduğu bir dünyada sabır, duyarlılık ve insanlarda anlaşıldığı duygusunu yaratmak, büyük önem taşır. Günümüzde iş hayatında olduğu gibi toplumsal yaşamın her alanında kadınlara ait özellikler olduğu düşünülen kibarlık, iş birliği ve başarıyı paylaşmak hem iş sonuçları açısından hem de uyumlu bir toplum için temel değerler olmuştur. İş yaşamının ötesinde, dünyayı içine alan yolsuzluk ve savaşların azalmasının da kadınların temsil ettiği güven ve adaletin yaygınlaşmasıyla mümkündür. Çünkü iyi bir hayat, saygın bir iş, anlamlı ilişkiler ve güvenli bir çevre içinde yaşamakla mümkündür. İş ortamında psikolojik güvenliğin sağlanması çalışanlarla bağ kurmaya dayanır. Bunun için alçakgönüllü olmak ve duygusal emek vermeye hazır olmak gerekir. Bu özellikleri yansıtmak için kadınlar doğal bir üstünlüğe sahiptir.

Kadınların sahip oldukları samimiyet, alçak gönüllülük, açıklık, esneklik, anlam arayışı ve hataları kabul edecek cesareti göstermek özellikleriyle böyle bir dünyayı oluşturmak için erkeklerden daha büyük bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle sadece romantik nedenlerle ve moda olduğu için değil, iş hayatının somut ve çıplak gerçekleri açısından da dengeli bir sayıya ulaşıncaya kadar pozitif ayırımcılığa yönelmek gereklidir. “ dedi.

Haber Ara