Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Lavrov'dan ABD'ye 'yeni sömürgecilik' suçlaması

Amerikan yönetiminin yeni sömürgeci yollar kullandığını belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ekonomik savaşın devam ettiğini söyledi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-06 15:25:14

Lavrov'dan ABD'ye 'yeni sömürgecilik' suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin yeni sömürgeci yöntemler kullandığını belirterek "Birçok ülke, Washington tarafından kontrol edilen uluslararası finans enstitü ve etkileşim formatlarının etkinliği ve tarafsızlığını sorguluyor." dedi.

Lavrov, başkent Moskova'da düzenlenen Rusya Dışişleri Bakanlığının İş Konseyi toplantısında Amerikan yönetimine tepki gösterdi.

"EKONOMİK SAVAŞ DEVAM EDİYOR"

ABD önderliğinde Batı'nın, Rusya'ya karşı "hibrit" savaş sürdürdüğünü ve yaptırımlar uygulayarak Rusya'nın gelişimini engellemeye çalıştığını belirten Lavrov, "ekonomi alanında savaşın devam ettiğini" söyledi.

Lavrov, "ABD ve onu takip eden ülkelerin yeni sömürgeci yöntemlerini kullanması, Amerikan tarzındaki küreselleşmeye olan güveni ciddi şekilde baltaladı. Birçok ülke, Washington tarafından kontrol edilen uluslararası finans enstitü ve etkileşim formatlarının etkinliği ve tarafsızlığını sorguluyor." şeklinde konuştu.

Lavrov, Rusya dahil birçok ülkenin dış ticaret ödemelerinde alternatif para birimlerini ve ödeme platformlarını kullandığını dile getirirken, toplantıda ekonomi alanında Rus şirketleri için oluşan risk, tehdit ve fırsatları ele alacaklarını aktardı.

Haber Ara