Dolar

32,2521

Euro

34,6766

Altın

2.393,56

Bist

10.336,50

Kurban pazarında son durum

Kurban pazarında hareketlilik devam ederken satıcıların gözü arife gününde...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-22 04:44:19

Kurban pazarında son durum

Star'ın haberine göre; Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, hayvan pazarları hareketlendi. İstanbul Maltepe'deki kurban pazarında hayvanlarını çoğu satılırken, besiciler satışlardan kar elde edemedikleri için memnun olmadıklarını söyledi.

Maltepe Belediyesi'nin kurduğu hayvan pazarında bulunan besici Erdal Özer, 20 kurbanlıktan 16 tanesini sattığını belirterek “Şu an elimizde 4 tane kaldı. Ama satışlardan memnun değiliz. Çünkü maliyetlere göre satışlar ucuz oluyor. Yem ve nakliyat pahalı” dedi. Mahsun Can ise “Malı sattık ama maliyetine sattık. Bir karımız yok. Yem çok pahalı. Elimizde 35 hayvan vardı ve hepsini sattık. Genel fiyatlara göre sattık ama kar edemedik” dedi. Şaban Satıca ise pazarın genel durumunu değerlendirerek “Satışlar iyi gitmiyor. Bu sene istediğimiz fiyatlarda satışlar yapamadık. 30 hayvan getirdim ve şu an 5 tane kaldı” diye konuştu.

İzmir'deki pazarlara hayvanlarını getiren besiciler de bayrama sayılı günler kala ellerindeki kurbanlıkların büyük kısmını bitirdi. Afyonkarahisar'dan Konak ilçesine bağlı Yenişehir semtindeki kurbanlık pazarına 140 küçükbaş hayvan getirdiğini belirten Yakup Narlı, bir haftadır pazarda olduğunu, bayrama kısa süre kalmasına rağmen getirdiği hayvanların çoğunu sattığını söyledi. Diğer çadırlardaki satıcıların da ellerindeki hayvanları hemen hemen tükettiğini dile getiren Narlı, büyüklüklerine göre fiyatı 700 ile bin 500 lira arasında satılan küçükbaşların bu yıl daha fazla ilgi gördüğünü kaydetti.

AREFE GÜNÜ ARTACAK

Erzurum'da ise satıcılar vatandaşların fiyatları yüksek bulduğunu belirterek “Küçükbaş hayvanlar 450-500 TL arasında değişirken, büyükbaş hayvanlarda canlı kilo 18 liradan satılıyor. Bu yıl küçükbaşta fiyatlar geçen sene ile aynı. Gayet makul fiyatlardan satış yapıyoruz. Hayvanların bir çoğu daha hala elimizde. Vatandaş, aldığı zaman bakımını nasıl yapacağını, kurbanlığına nasıl sahip çıkacağını da düşünüyor. Kurbanlıklar genelde arefe günü satılıyor. Bu yıl da arife günü satışların artacağını düşünüyoruz” dediler.

Emniyet'ten sahte para uyarısı

Emniyet, her sene yaşanan sahte para olaylarının önüne geçilmesi için kurban satıcılarını uyardı. Emniyet yetkmilileri özellikle arefe gününe az bir süre kalmasıyla yaşanacak yoğunluktan faydalanmak isteyen art niyetli kişilerin piyasaya sahte para sürmek suretiyle vatandaşları dolandırabileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca akşam saatlerinde karanlıktan yararlanarak kurbanlık hırsızlığı yapıldığına da dikkat çeken polisler, vatandaşları herhangi bir olumsuzluk durumunda 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Haber Ara