Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Kripto para yasaklandı mı? Kripto para ile ödeme yapılabilinecek mi?

Dünyada yeni bir sektör haline gelen dijital para Türkiye'de yasaklandı mı? Kripto para ile ödeme yapılmaya devam edilecek mi? Kripto parası olanlar ne yapacak? İşte tüm soruların cevapları haberimizde...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-16 01:43:48

Kripto para yasaklandı mı? Kripto para ile ödeme yapılabilinecek mi?

Kripto paralarla ilgili Merkez Bankası çok önemli karar aldı. Resmi Gazete'de ödemelerde Kripto paraların kullanılmaması yönünde yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre, Kripto Para ödeme hizmetlerinde ve elektronik para ihracında kullanılamayacak. Yönetmelik 30 Nisan'da yürürlüğe girecek.

Yönetmelikte şunlar yer alıyor;
Bu Yönetmeliğin amacı, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmamasına ve ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.
 
Ödemelerde kripto varlıkların kullanılmaması
 
Bu Yönetmeliğin uygulanmasında kripto varlık, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.

Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz.

Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz.

Ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların kullanılmaması

Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz.

Ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez.

Bu Yönetmelik 30/4/2021 tarihinde yürürlüğe girer.
 
Kripto para yasaklandı mı?
 
16 Nisan 2021 Cuma günkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Para ödeme hizmetlerinde ve elektronik para ihracında kullanılamayacak.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara