Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kredi faiz oranları ne zaman düşer? Ev kredisi faizleri düşecek mi?

Kredi faiz oranları ne zaman düşer? Ev kredisi faizleri düşecek mi? Ev ve araba almak için yada ihtiyaçlarını gidermek için bankadan kredi çekmek isteyenler yüksek faiz oranları nedeniyle bu isteklerinden vazgeçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı açıklamada Merkez Bankası'na bir kez daha mesaj gönderdi. Erdoğan tekrar yüksek faize karşı olduğunu dile getirdi. 'Yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir.' diyen Erdoğan'ın açıklaması kredi faiz oranlarının düşmesini bekleyenleri umutlandırdı. Peki Merkez Bankası faizi indirirse konut (ev) araba ve ihtiyaç kredisi faizleri düşer mi?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-08-09 13:49:19

Kredi faiz oranları ne zaman düşer? Ev kredisi faizleri düşecek mi?

Kredi faiz oranları ne zaman düşer? Ev kredisi faizleri düştü mü? Ev ve araba almak için yada ihtiyaçlarını gidermek için bankadan kredi çekmek isteyenler yüksek faiz oranları nedeniyle bu isteklerinden vazgeçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı açıklamada Merkez Bankası'na bir kez daha mesaj gönderdi. Erdoğan tekrar yüksek faize karşı olduğunu dile getirdi. "Yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir." diyen Erdoğan'ın açıklaması kredi faiz oranlarının düşmesini bekleyenleri umutlandırdı. Peki Merkez Bankası faizi indirirse konut (ev) araba ve ihtiyaç kredisi faizleri düşer mi?

Yüksek faiz oranları vartandaşın yatırım yapmasını ve ev, köy sahibi olmasını engelliyor. Ellerinde yeterli birikmişi olmayan insanlar bankalardan kredi çekmek istiyor ancak yükske faiz oranları nedeniyle bu siteklerinden vazgeçiyorlar. Özellikle ev almak isteyenler faizlerin düşmesini dört gözle bekliyor. Peki Kredi faiz oranları ne zaman düşer? Ev kredisi faizleri düştü mü?

Kredi faiz oranları ne zaman düşer?

Kredi faiz oranlarının düşmesi için Merkez Bankası'nın faiz indirimine gittmesi gerekiyor. MerkezBankası politika faizini aşağı çekerse konut kredisi ve ihitiyaç kredisi gibi bir çok kredinin faizleri de düşecektir.

Ev kredisi faizleri düşecek mi?

Ev kredisi faiz oranları uzun süredir aynı oranda. Bankalar bazen çeşitli kampanyalar yaparak faiz oranlarını düşürebiliyor. Kredi çekmek isteyenler bankaların kampanyalarını takip edebilir.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı 12 Ağustos tarihinde yapılacak. Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrasında ise faiz kararı açıklanacak.

Merkez Bankası faiz indirir mi?

Morgan Stanley analistleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son çağrısına rağmen Ağustos'ta TCMB'den faiz indirimi beklemediklerini buna karşın geleceğe yönelik verilecek mesajlara bakılacağını belirttiler. Aralarında Alina Slyusarchuk'un da bulunduğu analistler tarafından kaleme alınan raporda bu yıl TCMB'den 200 baz puan faiz indirimi beklendiği kaydedildi. Kurumun önceki beklentisi 400 baz puan indirimdi. Raporda “TL'deki son dönemdeki değerlenmeye rağmen bu konuda ihtiyatlıyız” ifadeleri kullanıldı.

Faiz nedir?

Faiz, ekonomi biliminde iki anlamda kullanılmaktadır. Birinci anlamda faiz, bir borç anlaşmasının satışı sonucu elde edilen gelir oranıdır. İkinci anlamda ise üretim amaçlı girdi olarak kullanılan sermayenin gelir oranıdır. Bu iki anlam iktisadi açıdan birbirlerinden farklı değillerdir ve iktisatçılar tarafından faiz olarak nitelendirilirler.

Faiz oranı, nominal ve reel olmak üzere ikiye ayrılabilir. Nominal oran, bankalar gibi organizasyon ve kurumlar tarafından açıklanan faiz oranıdır. Reel faiz oranı ise enflasyona göre düzeltilmiş faiz oranıdır ve nominal orandan enflasyon oranının çıkarılması ile bulunur.

Haber Ara